Nemzetközi bokszviadalon nyert aranyat a budaörsi Baracsi Dániel

(Budaörs, 2017. szeptember 18. – Budaörsi Infó) Nem talált legyőzőre Baracsi Dániel, a Budaörsi Box Club versenyzője a XVII. Nemzetközi Testvérvárosok Kupáján. A junior korosztályú ökölvívó a 75 kg-os súlykategóriában lépett szorítók közé a péntektől vasárnapig lezajlott tornán.

 

 

A Kiskunhalason rendezett nemzetközi viadal első napján egy szegedi bokszoló, Fuksz László volt az ellenfele Baracsinak. A budaörsi versenyző a harmadik menetben megnyerte a mérkőzést, miután kifordult Fuksz térde és nem tudta folytatni a küzdelmet.

A második napon egy újabb Csongrád megyei sportolóval, ezúttal Tiszai Leventével került szembe Baracsi. Ökölvívása a péntekihez hasonlóan meggyőző és domináns volt, aminek meg is lett az eredménye. Tiszaira rá kellett számolni a második menetben, ezt követően pedig be is szüntette a bunyót a bíró.

Baracsi döntő fölénnyel nyert, amivel elhódította a tornagyőztesnek járó testvérvárosok kupáját.

 

Szabó Júlia és Baracsi Dániel

Szabó Juli és Baracsi Dániel

 

Az volt a tervem, hogy sokat fogok ütni és a hajlásokat is használni fogom. Szerencsére ezt sikerült megvalósítanom. A második ellenfelem elég erős volt, de az első menetben elfáradt, amit kihasználtam a másodikban.” – értékelt Baracsi Dániel a hazatérést követően.

A junior korosztályban utolsó évét töltő budaörsi tehetség néhány hónapja készül együtt új edzőjével, Szabó Julival. Első közös versenyükről, a Mátra-kupáról ezüstéremmel tértek haza két hete, a mostani, második közös tornán pedig az aranyérem is összejött.

Jelenleg az októberi junior magyar bajnokságra készül a 17 éves ökölvívó.

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.