Csúszik a budaörsi sportpályák kivitelezése

(Budaörs, 2017. szeptember 18. – Budaörsi Infó) Áll az építkezés az Árok utcai sportpályánál és az Aramis sportpálya átadása is csúszik.

 

 

Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere a Buda-könyéki Televíziónak adott interjújában elmondta, hogy nem tudja megmondani, hogy előreláthatólag mikor fejeződnek be a munkálatok, de bízik benne, hogy a következő szezonban már tudják majd használni a csapatok a pályákat. A csúszást azzal indokolta, hogy nehézkesen mennek a munkálatok, mert nem könnyű megfelelő kivitelezőt találni.

 

 

ÁROK UTCAI SPORTPÁLYA

 

17_09_15_arokutcasportpalya (5)

2017. szeptember 15.

 

Korábbi cikkünkben olvashattak arról, hogy lakossági fórumot is tartottak az Árok utcai sportpályával kapcsolatban. A lakók elégedetlenül távoztak és nehezményezték az épület magasságát és azt állították, hogy ez a házaik értékét nagy mértékben fogja csökkenteni, valamint, hogy ebből akár kártérítési per is lehet. Sokan nem értették, hogy vajon miért van szükség több mint ezer fős lelátóra, amikor csak néhány százan látogatnak el a meccsekre. Mindezek ellenére a projekt elkezdődött.

 

bsc_lakossagi_forum_stadion9

 

A projekt bemutatása

A Budaörs Árok utcai sporttelep területén egy II. osztályú füves centerpálya, egy II. osztályú műfüves tartalék / edző futball pálya, valamint az ezek kiszolgálására épült öltöző épület volt található, mely már régóta nem tudta kielégíteni a helyi labdarúgás igényeit.

A szakosztály egy korszerűbb, MLSZ előírásainak megfelelő sportcentrum kialakítását tűzte ki célul. Tavalyelőtt be is fejeződött két műfüves edzőpálya kialakítása és megpályáztak ée elnyertek támogatást a centerpálya átépítésére az MLSZ I. osztályú minősítésnek megfelelően, a központi épület teljes átalakítására, mely magában foglalja az öltözők, kiszolgáló helységek és a fedett lelátók kialakítását, valamint futsal- / sportcsarnok építésére a téli felkészülés biztosítására.

 

bsc_sportpalya_latvanytervek23

 

Az új sportcentrum létrehozásának alapvető célja maga a futball és főként az utánpótlás fejlesztése. A terület megújításához alapvető igény az üzemeltetési költségek minimalizálása és a fenntarthatóság biztosítása, amit megújuló energiaforrások bevonásával szeretnének elérni.

A sportcentrummal kapcsolatos fejlesztési tervek egy nagy méretű PDF dokumentumban letölthetők ide kattintva.

A létesítmény felépítéshez az MLSZ elfogadta a TAO pályázatot, így az Önkormányzat segítségével és a TAO keretükbe utalt vállalkozói támogatásokból elkezdték az építkezést.

 

bsc_sportpalya_latvanytervek

bsc_sportpalya_latvanytervek2

17_09_15_arokutcasportpalya (1)

2017. szeptember 15.

 

17_09_15_arokutcasportpalya (2)

2017. szeptember 15.

 

 

ARAMIS SPORTCSARNOK AZ ILLYÉS GYULA GIMNÁZIUMNÁL

 

17_09_15_aramis_sportpalya (6)

2017. szeptember 15.

 

17_09_15_aramis_sportpalya (4)

2017. szeptember 15.

 

Ünnepélyes keretek között tették le az Aramis Sportcsarnok alapkövét 2017. január 12-én. Az épület, amely sport- és kulturális rendezvényeknek is helyet ad majd a tervek szerint 2017. szeptemberére készült volna el.

A kapura kihelyezett tábla szerint, viszont 2017. december 25. lett a befejezés várható időpontja.

 

17_09_15_aramis_sportpalya (3)

 

17_09_15_aramis_sportpalya (2)

 

Az ARAMIS Sportegyesület Futsal Sportcsarnoka három szereplő együttműködése révén valósul meg. Az Aramis SE, az Illyés Gyula Gimnázium és Budaörs Város Önkormányzata fogott össze annak érdekében, hogy Budaörs egy új, többfunkciós közösségi térrel gazdagodjon, amely kiváló színtere lesz sportnak – ezen belül versenysportnak és diáksportnak -, kultúrának, szórakozásnak egyaránt.

 

17_01_12_alapkoletetel_illyes_aramis (3)

2017. január – Alapkő letétel

 

17_01_12_alapkoletetel_illyes_aramis (11)

 

A sportcsarnokot úgy tervezték, hogy alkalmas legyen futsal, kézilabda, röplabda, kosárlabda mérkőzések rendezésére, hazai és nemzetközi szinten egyaránt, hiszen mind a négy sportág előírásainak megfelel. Kiépítik a televíziós közvetítések lehetőségét is. A küzdőtér parketta borításának köszönhetően pedig különböző kulturális rendezvényeknek, társadalmi eseményeknek is helyet adhat.

A csarnok játéktere 20×40 méteres lesz, az épület hasznos alapterülete – kiszolgáló létesítményekkel együtt – több mint kétezer négyzetméter. Belmagassága 10 méteres, lelátója 200 ülőhellyel és 50 állóhellyel rendelkezik majd.

A sportcsarnok megoldja az Illyés Gyula Gimnázium iskolai testnevelési problémáját, emellett ideális feltételeket biztosít a diáksport, a budaörsi egyesületi utánpótlás, az Aramis futsal felnőtt és utánpótlás, valamint az MLSZ futsal utánpótlás válogatottak edzéseihez. A beruházás hozzájárul, hogy a budaörsi gyermekek részére a téli időszakban is ideális sportolási lehetőséget biztosítson a város.

Az új csarnok megnöveli az Budaörsi Városi Uszoda és Sportcsarnok lehetőségeit is, hiszen a jövőben olyan rendezvényeket is befogadhat majd Budaörs, amelyeknél fontos, hogy egyszerre több helyszínen is folyjanak a mérkőzések.

 

17_01_12_alapkoletetel_illyes_aramis (7)

 

Az Aramis Futsal Sportcsarnok beruházás bruttó kivitelezési összege 695 millió Ft, melynek 70%-át, 482 millió Ft-ot az Aramis SE biztosít TAO támogatásból, 30%-át, 213 millió Ft-ot, Budaörs Város Önkormányzata nyújt a projekt megvalósulásához vissza nem térítendő támogatásként,az Aramis Sport Egyesület részére.

 

17_09_15_aramis_sportpalya (5)

2017. szeptember 15.

 

17_09_15_aramis_sportpalya (7)

2017. szeptember 15.

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.