Budaörs fizette majd’ a felét az agglomerációs BKK-hozzájárulásnak – 125 millió forinttal csökken a kiadás

(Budaörs, 2017. szeptember 15. – Budaörsi Infó) Hírportálunkon már többször olvashattak olyan híreket, aminek a forrása, Kálóczi Imre alpolgármester magán Facebook-oldala. A felgyorsult világ nem mindig hagy elég időt az önkormányzatnak, hogy fontos, közérdeklődésre számot tartó ügyekben hivatalos tájékoztatást küldjön a helyi lapok szerkesztőségeinek. Cikkünkben arról az örömteli hírről olvashatnak, hogy évente 125 millió forinttal csökken Budaörs kiadása, az alpolgármester közösségi oldala szerint. 

 

 

Kálóczi Imre alpolgármester azt írja, hogy évek óta probléma a tömegközlekedés a Főváros agglomerációjához tartozó településeken.
Korábban a BKV, majd a BKK, egy éve pedig a Volánbusz a szolgáltató, ráadásul a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a koordináló szerv.

“Számos település fizet támogatást azért, hogy a lakosság számára megfelelő színvonalú szolgáltatást nyújtson a Volánbusz. 
Ez azt jelenti a mi esetünkben, hogy a lakosság által befizetett drága bérlet és jegyár bevételeken kívül az önkormányzatunk még évente több, mint 260 millió Ft-ot utal át támogatásként a szolgáltatónak.

Ezt az aránytalanul sok pénzt évek óta szeretnénk csökkenteni, hiszen az agglomerációs települések összesen 600 millió Ft-ot fizetnek. Ebből is látszik, hogy Budaörs egymaga közel a felét állja a teljes agglomerációs hozzájárulásnak!

A Pápai Mihály gyáli polgármester által vezetett Fővárosi Agglomeráció Önkormányzati Társulásnak (FAÖT) Budaörs ugyan nem tagja, azonban a közlekedéssel kapcsolatos munkájukban évek óta részt vehetek, képviselve Budaörs érdekeit. 

Így egységesen fellépve tudtuk tavaly elérni Fónagy János államtitkár Úrnál, hogy a szolgáltató váltásakor ne legyenek olyan problémák, mint a „sárga busz a kék busz helyett”, a megváltozott menetrend, a más tarifa, stb.. 

A tavaly megkötött, és idén szeptemberben lejáró szerződéseket viszont meg kell újítani. Ennek az előkészítő tárgyalásai során sikerült elérni a minisztériumban, hogy az agglomeráció által eddig befizetett 600 millió Forintból 300 milliót átvállal az Állam.” 

2017. szeptember 15-én Gyálon az agglomerációs települések megállapodtak abban, hogy a kapott „támogatást” milyen arányban osztják fel egymás között, aminek eredménye, hogy az október elsejétől kötendő úgy szerződésben az eddigi 262 millió forinttal szemben „csak” 136 millió Forintot kell fizetnünk a szolgáltatónak. 
Ez az összeg még mindig hatalmas, és természetesen nem lehet más célunk, mint hogy semmit ne kelljen fizetni, azonban az így megspórolt évi 125 millió forintból számos fejlesztés valósítható meg Budaörsön!

 

 

(Budaörsi Infó/ fotó/forrás: Kálóczi Imre Facebook-oldala)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.