Visszavonták az árverésről a Beatles számának “lopott” kéziratát

Visszavonták az árverésről a Beatles együttes Eleanor Rigby című számának “lopott” kéziratát – számolt be róla kedden a BBC News.

 

A kéziratos kottát egy Beatles-relikviákat felvonultató hétfői árverés keretében akarták eladni. A Paul McCartney által aláírt kotta irányára 20 ezer font (csaknem 7 millió forint) volt.

A warringtoni székhelyű Omega aukciósház közölte, hogy ezt a tételt levették a kínálatból, mivel egy bicesteri nő azt állította, hogy a dokumentum lopott. Az ügyben a rendőrséghez is bejelentés érkezett.

A helyi rendőri szóvivő elmondta: a bejelentést egy “családi vita” után kapták, amely a kézirat tulajdonjoga miatt alakult ki.

A Beatles 1966-ban megjelent Eleanor Rigby című száma az együttes egyik legsikeresebb dala lett. A relikviákból rendezett aukción a kotta mellett a dallal halhatatlanná tett nő sírjának létezését igazoló dokumentumok is a tételek között szerepeltek. Az iratot egy tételként kínálták eladásra egy 1899-es miniatűr bibliával, amelyben szintén szerepel az Eleanor Rigby név.

Vannak, akik szerint a liverpooli temető egy sírkövének felirata ihlette a dalt, ám ezt McCartney mindig is cáfolta, mint mondta: Eleanor Rigby “teljesen fiktív személy, akit én találtam ki”.  MTI

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.