Nyílt levél Becz Györgynek – Hétfőn tárgyalja a szakbizottság a Bauhaus beruházás ügyét

(Budaörs, 2017. szeptember 9. – Budaörsi Infó) Korábbi cikkeinkben már olvashattak arról, hogy Budaörsön egy új Bauhaus áruház épülhet. 2016. májusában a Baross utcában élő lakók egy csoportja (a „Lakhelyünk nyugalmáért civil szerveződés”) kereste fel szerkesztőségünket azzal, hogy az utcájukban egy áruház építését tervezik a Decathlon folytatásában. Elmondásuk szerint a fejlesztéssel önmagában semmilyen problémájuk nincsen, viszont megítélésük szerint – romlanának az ott élők életkörülményei ha ez a projekt megvalósulna, továbbá az erdős terület védelmében aláírások gyűjtésébe kezdtek. A szakbizottság hétfőn tárgyalja az ügyet. Szerkesztőségünk nyílt levelet kapott a lakosoktól, amit cikkünkben szó szerint olvashatnak.

 

 

A német beruházó Budaörsön tervezi az ország negyedik Bauhaus áruházának a megnyitását, Dunakeszi, Maglód és Szigetszentmiklós után. A város egésze szempontjából nagyon fontos bevételi forrást jelentő leendő nagyáruház közvetlen közelében lakók egy csoportja tiltakozik a megvalósítás ellen, féltve a nyugalmukat.

Az Ikea és a Decathlon folytatásában elterülő terület – a fejlesztő Budaörsi Infónak adott nyilatkozata szerint (lásd a 2017. szeptemberi nyomtatott számunkban megjelenő írásunk – a szerk.) – kiváló kereskedelmi-logisztikai adottságokkal rendelkezik, többek között az autópálya közelsége – így egyszerű megközelíthetősége – és a már kiépült kereskedelmi parki infrastruktúra miatt.

A cikkünkből kiderül, hogy a környék és az ott lakók érdekében az Önkormányzat által támasztott összes feltételnek eleget kívánnak tenni a beruházás során: a 6 hektár csere erdősítésen és parkosításon túl, komoly beruházást eszközölnek a forgalmi rend átalakításához. Budapest felől, az aluljáróból kivezető útnál új körforgalom épül, amely minden irányban kétirányú kapcsolatot biztosít majd a kapcsolódó utakhoz, közöttük az eddig egyirányú déli szervizúthoz. Ezzel tehermentesítik a Baross utcát.

A befektető 2017. szeptember 10-ére ún. Családi napot hirdetett a helyszín közelében. A rendezvény keretében az ingyenes kulturális és szakmai programokon való részvételen túl bárki számára lehetőség nyílik informálódni is a tervekről és azok részleteiről.

 

A tiltakozó csoport a helyi médiának megküldött nyílt levélben szólítja fel a körzet önkormányzati képviselőjét, hogy az ő érdekükben járjon el:

 

“Tisztelt Becz György képviselő Úr!

A választókerületében élő lakosok nevében keresem Önt azzal a kéréssel, hogy a hétfői (2017.09.11., 14:00) Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási Bizottság ülésére elmenni szíveskedjen és a lakosok érdekeit a „Tájékoztató Budaörs Kereskedelmi Parkjának (Auchan) Telepítési Tanulmánytervéről” című napirendnél felszólalásával képviselni szíveskedjen.

Bizonyára Ön is tudja, hogy ez a napirend a létesítendő BAUHAUS áruház tanulmánytervéről szól, mely beruházás jelentősen érinti az Ön körzetében élő lakosokat. Ezért kérjük, hogy a szakbizottság ülésén jelenlen meg, és képviselje a lakosok érdekeit!

Tájékoztatom továbbá, hogy aláírásgyűjtésbe kezdtünk Budaörsön, és az eddigi tapasztalatok alapján a megkérdezettek többsége nem támogatja a beruházást.

Amennyiben a szakbizottság hétfő ülésén nem tud reszt venni, kérjük, hogy haladéktalanul kezdeményezze a napirend halasztását!

Levelemet másolatban a képviselő-testület valamennyi tagjának, valamint a helyi média képviselőinek is küldöm.

Köszönettel:

Kenesei Balázs
Lakhelyünk nyugalmáért és a fákért! civil kezdeményezés képviseletében”

 

 

Mindazok, akik közvetlenül is informálódni szeretnének a beruházásról vegyenek részt a 2017. szeptember 10-ei ingyenes Családi napon, ahol ezt megtehetik.

 

Korábbi cikkeink a témával kapcsolatban: 

Bauhaus áruház épülhet Budaörsön – Fantomterv került nyilvánosságra

Közvilágítás, csatornázás, új áruház, lerágott csont – Közmeghallgatás volt Budaörsön

Molinót lógattak be kiállításmegnyitó közben a Városházán.

„Lakhelyünk nyugalmáért civil szerveződés” – A budaörsi Bauhaus beruházásról

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.