Elindult a KettőPontNulla Budaörsön

(Budaörs, 2017. augusztus 4. – Budaörsi Infó) Korábbi cikkünkben már olvashattak arról, hogy 2017 nyarától, vagyis mostantól alternatív tanoda nyílik Budaörsön általános iskolásoknak KettőPontNulla néven. A projekt szülői, szakmai összefogásból és – elsősorban budaörsi – cégek, vállalatok és a Budaörsi Infó támogatásának segítségével indul. A részletekről a kezdeményezés elindítóját, Kalovits-Ruzsonyi Ágnest kérdeztük a 2017-es tanévről.

 

 

Kalovits-Ruzsonyi Ágnes a Budaörsi Infónak elmondta, hogy olyan pedagógiai módszerrel tanítják majd a gyerekeket, amelynek segítségével szabadon használhatják majd a fantáziájukat, kreativitásukat. Az oktatás szeptemberben kezdődik, a múlt héten pedig egy háromnapos táborban vehettek részt a jelentkezők, ez helyettesítette a tanévnyitót. A programnak az volt a célja, hogy jobban megismerje egymást a csapat.

 

2_0_ruzsonyiagi2

 

“A tanítás szeptember 4-én kezdődik. Jelenleg 23 tanulónk van, de még sok az érdeklődő, meglátjuk mennyire fog felduzzadni ez a létszám. Három csoportban foglalkozunk jelenleg a gyerekekkel. Ez azt jelenti hogy van egy három, egy nyolc és egy tizenkét fős csoportunk. Ez a szám maximum 15 főre nőhet.

Ez nem szakkör, hanem azok a diákok, akik idejárnak magántanulók. Különböző okból nem járnak iskolába, például van aki élsportoló, négyen színházban játszanak, és sok próbájuk van. Sok szülő úgy gondolja, hogy egy harminc fős osztály nem megfelelő a diákok tanítására és ezért hozzák hozzánk a gyerekeiket.

Hivatalosan a mi diákjaink állami intézményekbe vannak beiratkozva, a Hermannba vagy a Kesjárba. Félévkor és év végén kell majd vizsgázniuk, és az iskola állítja ki számukra a bizonyítványt.”

 

Sikeres tanévet kívánunk!

 

IMG_9613

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.