Továbbra is veretlen az MTK – Budaörs két gólt kapott

Az MTK 2-0-ra győzött a Budaörs vendégeként Tatabányán a labdarúgó NB II hetedik fordulójának szombati játéknapján. Az élvonalból az előző szezon végén kiesett fővárosi kék-fehérek egy döntetlen mellett hatodszor nyertek az új idényben.

 

 

Vass Patrik kapott remek labdát a tizenhatoson belül, lövése Kemenes lába közt talált utat a kapuba: 0-1. Nem telt el egy perc, és akár kettővel is vezethetett volna a kék-fehér együttes.

Korozmán került helyzetbe egyből a gól után, lövését Kemenes védte hatalmas bravúrral. Az első Budaörsi helyzetre a 11. percig kellett várni a mérkőzésre kilátogató hazai publikumnak.

Sajbán Máté kapott remek labdát testvérétől, Sajbán Miklóstól, lövését Szentpéteri védte bravúrral. A 33. percben egy ki-ki labdáért menő párharcból jöttünk ki vesztesen. Az első bajnokiján pályára lépő Horváth Emil testi épségét nem kímélve igyekezett tisztázni, és az MTK-s Schäferrel együttesen rúgták el a játékszert, aminek következtében mindketten a gyepen maradtak.

A játékvezető pedig büntetőt ítélt az MTK-nak. A labda mögé Torghelle állt, aki a kapu fölé lőtte a labdát. A 39. percben  Vass Patrik harcolta ki magának a helyzetet, majd akrobatikus mozdulattal lőtt kapura, Kemenes remek reflex mozdulattal védeni tudott.

A 41. percben megvolt a lehetőségünk az egyenlítése. Horváth Emil készítette le lövésre a labdát Sajbán Miklósnak, próbálkozását Szentpéteri védte remekül. Az első félidőben több lehetőség nem adódott a csapatok előtt, így egy gólos MTK vezetéssel mehettek a csapatok az öltözőbe.

A második félidőt jobban kezdték a budaörsiek, Szentpéterinek két alkalommal is bravúrral kellett védenie. A vendégek edzője, Feczkó Tamás a második félidő derekén pályára küldte Hrepka Ádámot, és Lencse Lászlót is. A 80. percben jött a három pont sorsát eldöntő MTK találat. Korozmán szögletét fejelték ki a védők, a kipattanóra Lencse érkezett, lövése 18 méterről a lábak között utat talált a kapu bal alsó sarkába 0-2.

 

Bognár György: Technikai képzettségben és helyzetkihasználásban is nagy volt a különbség az MTK javára, amely kiemelkedik a mezőnyből, s jelenleg nem NB II-es szintű csapat.

 

Feczkó Tamás: Az első húsz percben kimondottan jól játszottunk, ekkor több gólszerzésre is volt lehetőségünk, amellyel hamarabb eldönthettük volna a mérkőzést.

 

BUDAÖRSI SC–MTK BUDAPEST 0–2 (0–1)

Tatabánya, Grosics Gyula Stadion, 350 néző. Vezette: Németh Ádám

BUDAÖRS: Kemenes – Menyhárt, Kékesi, Tányéros Á., Medgyes – Czvitkovics (Horváth R., 57.), Bakos, Horváth E. (Pethő, 60.), Sajbán Miklós (Lengyel B., 81.) – Sajbán Máté, Deli. Szakmai igazgató: Bognár György

MTK: Szentpéteri – Bori, Balogh B., Gengeliczki, Deutsch – Schäfer, Vass Á., Jakab D. (Lencse, 66.) – Vass P. (Hrepka, 72.), Torghelle (Borbély, 80.), Korozmán. Vezetőedző:Feczkó Tamás
Gólszerző: Vass P. (0–1) a 8., Lencse (0–2) a 79. percben.

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.