Hamarosan ismét Anyatejes nap lesz Budaörsön

(Budaörs, 2017. augusztus 24. – Budaörsi Infó) Budaörs Város Önkormányzata és a Budaörsi Védőnői Szolgálat szervezésében idén is megrendezik az „Anyatej Világnapja” alkalmából az Anyatejes napot Budaörsön.

„Az anyatej több, mint táplálék, a szoptatás több, mint anyatejes táplálás.”

 

1992-től tartják világszerte az anyatejes táplálás világnapját, más néven a szoptatás világnapját. Sok csecsemő halt meg szerte a világon azért, mert nem jutott anyatejhez. Ezért indította el az Egészségügyi Világszervezet és az UNICEF átfogó programját a csecsemők egészséges táplálása érdekében.

Az „Anyatej Világnapja” alkalmából Budaörs Város Önkormányzata és a  Budaörsi Védőnői Szolgálat 2017. augusztus 31-én, 10:00 és 12:00 óra között ünnepséget szervez a Polgármesteri Hivatal dísztermében.

A rendezvényt megnyitja: Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere

Programok: oklevelek és ajándékok átadása, bábelőadás, arcfestés, kiállító cégek termékbemutatói, tombola.

anyatejesnap10

anyatejesnap6

 

Máthéné Papp Mariann védőnő a Budaörsi Infónak elmondta, hogy a Budaörsi Védőnői Szolgálat az elmúlt évekhez hasonlóan, hagyományaihoz híven megrendezi az Anyatej Világnapja alkalmából azt a város szintű rendezvényt, ahol a legalább 6 hónapon át szoptató édesanyákat ünnepelik.

 

anyatejesnap5

 

“Tombolasorsolást is szervezünk értékes ajándékokkal. Körülbelül 200 meghívott és a kiállítók vesznek részt még a rendezvényen és természetesen gyermek játszó sarok is lesz. A részvétel ingyenes a jókedv, móka és kacagás garantált.”

A rendezvény célja, hogy az Önkormányzat és a Védőnői Szolgálat kifejezze a megbecsülését minden édesanyának, aki a szoptatást nem mint kötelezettséget, hanem mint életformát választotta.

 

anyatejes_nap17

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.