Idesüss Budaörs 2017 – Érdekességek, különleges programok

(Budaörs, 2017. augusztus 22. – Budaörsi Infó) Augusztus utolsó szombatján idén is lezárják a Szabadság utat Budaörsön és egész nap ünnepel a város. A nyárbúcsúztató, őszköszöntő fesztiválon színes programok várják a budaörsieket.

 

 

Vége a nyárnak, ősztől új feladatok várnak ránk. De előtte még egy fantasztikus együttléttel búcsúzik a város a nyártól. Augusztus 26-án, az Idesüss Budaörs Napján széles programkínálat fogadja az idősebbeket és fiatalabbakat. Immár 15 éve rendezik meg Budaörsön az Idesüss Budaörs Napját, évről évre egyre nagyobb sikerrel.

Idén is különleges programokkal készültek a szervezők.

Az idei rendezvény főszervezői, ugyanúgy, mint előző években Zsák András és Géczy-Gaál Szilvia a Polgármesteri Hivatal munkatársai.

 

2016_idesuss (43)

 

A szervezők a Budaörsi Infónak elmondták, hogy minden évben próbálják figyelembe venni a lakossági észrevételeket, és aszerint alakítani a programot.

„Amire kiemelt hangsúlyt fektettünk, hogy minél több budaörsit vonjunk be a programokba. Sok helyi egyesület települ majd ki a Szabadság útra, hogy bemutatkozzon, és 13 órától egy 30 perces blokkot jelöltünk ki a Városi Ifjúsági Klubból ismert fiatal tehetségek bemutatására is.
A délelőtti családi programjaink is nagyon népszerűek minden évben. Két gyermekkoncerttel is készülünk. Fellép Kárász Eszter és az Eszterlánc zenekar, valamint a Zabszalma együttes.
Az idei évben nem csak a tűzoltókkal, hanem a budaörsi mentőkkel és rendőrökkel is találkozhatnak az érdeklődők” – mondta el Zsák András.

 

geczy_zsak

Géczy-Gaál Szilvia és Zsák András

 

 

Petró Tibor a Budaörs Város Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke a Budaörsi Infónak elmondta, hogy az Idesüss Budaörs Napjáig sikerül befejezniük a felújítási munkákat a tűzoltóságon, így augusztus 26-án kerül majd sor az új épület ünnepélyes átadására is 11 órakor.

 

petro_tibor

Petró Tibor

 

 

„Az Idesüss Budaörs Napján a tűzoltóságon nyílt napot tartunk 14 óráig. Bárki eljöhet hozzánk és kipróbálhatja, hogy milyen egy igazi tűzoltóautóban ülni, vagy a felszereléseinket használni. 17:30-tól pedig a megszokottakhoz híven a Szabadság úton egy látványos tűzoltási akcióval készülünk. Idén is igyekszünk minél interaktívabbá tenni a programot, és kicsiket és nagyokat egyaránt bevonni a feladatok végrehajtásába.”

 

idesussBudaors25

 

A budaörsi Mentők is a helyszínen lesznek, hogy a „tűzben” megsérülteket ellássák.

Nagy Gábortól a Budaörsi Mentőállomás vezetőjétől megtudtuk, hogy mentőautó- és mentőmunka bemutatással, mentési bemutatóval készülnek az Idesüssre.

 

nagy_gabor_mento_allomas

Nagy Gábor

 

„Újraélesztés- és automata defibrillátor-használat gyakorlási lehetőséget is biztosítunk majd az érdeklődőknek. Mindenképpen megéri ezeket az eszközöket kipróbálni, hogyha veszélyhelyzetbe kerülünk, akkor ne a pánik legyen az első ami eszünkbe jut, hanem az, amit megtanultunk Budaörsön.”

 

2016_idesuss (19)

 

A Budaörsi Rendőrkapitányság is képviselteti magát a helyszínen, ahol bővebb információt nyújtanak a BikeSafe programmal kapcsolatban.

Hazánkban több mint 10 000 kerékpárt lopnak el évente, nagy részük azonosítatlan, ezért ritkán kerül vissza a tulajdonosához. Néhány lopott kerékpár minden évben megkerül, de regisztráció nélkül nem tudják visszajuttatni a gazdájához. Ezért hasznos a regisztráció. Az első harminc érdeklődőnek a helyszínen regisztrálják a kerékpárját. Ha valaki az interneten szeretne regisztrálni, annak regisztrációs díjat kell fizetni, így megéri időben érkezni a rendőrségi bemutatóra.

 

bikesafe

 

Fontos még kiemelnünk a Budaörsi Latinovits Színház színészkoncertjét. Először a Budaörs Fesztiválon léptek fel, ahol olyan pozitív volt a fogadatásuk, hogy most egy félórás blokkot kaptak. Most nem színpadi darabokat fognak előadni, hanem ismert dallamokat hallgathatunk meg majd az ő előadásukban.

Géczy-Gaál Szilvia elmondta, hogy igyekeznek minden évben népszerű előadókat meghívni, akiket éppen akkor nagyon szeret a közönség vagy még nem jártak Budaörsön.

„Minden évben kapunk egy-egy jó ötletet a fellépőktől is. Idén a Chamelon Jazz Band a Blahalousiana és a Paso együttesek töltik majd meg jó hangulattal az esti műsorsávot.

Bízunk abban, hogy idén sütni fog a nap és minél többen részt vesznek a programjainkon.

Sok szeretettel várunk minden érdeklődőt, hisz minden program ingyenesen látogatható!”

 

idesussbudors1

 

Aki nem tudna mégsem részt venni az Idesüss Budaörs Napján, az se keseredjen el, hisz nemsokára jönnek a Budaörsi Vigasságok a Templom téren.

Mindenkinek jó szórakozást kívánunk!

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.