Lakossági fórumot tartottak a Városházán – A Budaörsi Infó élőben közvetítette

(Budaörs, 2017. augusztus 17. – Budaörsi Infó) 2017. augusztus 16-án lakossági fórum volt a Városháza nagytermében. Három témakörben várták a budaörsiek véleményét. A lakossági fórumot a Budaörsi Infó közösségi oldalán élőben közvetítette. Kattintson és nézze meg ön is a teljes felvételt.

 

 

A lakossági fórumon három témával kapcsolatban mondhatták el a budaörsiek a véleményüket.

Az első téma Budaörs Településfejlesztési Koncepció és Integrált Településfejlesztési Stratégiája volt.

Az második téma Budaörs Településképi és Arculati Kézikönyve és Településképi Rendelete.

Az harmadik téma Budaörs egyes területeire vonatkozó helyi építési szabályzatról szóló 24/2014- (IX. 29.) ÖKT sz rendeletet (BHÉSZ) eseti módosítása.

 

17_08_lakossagi_forum (4)

 

A fórumon két lakos jelezte, hogy van véleménye a témával kapcsolatban. Mindkét esetben további személyes egyeztetést beszéltek meg Csík Edinával, Budaörs főépítészével.

A lakossági fórumon megtudhattuk, hogy a Budaörsön a hosszútávú koncepció célrendszere az, hogy innovatív, egészséges és kompakt városban élhessünk.

A tervekkel kapcsolatban felmerült egy kérdés, miszerint hol van a város fejlesztési koncepciójában a kereskedelem helye. Bezerédi Herárd, a téma bemutatója elmondta, hogy Budaörs célja a jelenlegi kereskedelmi súly megőrzése, nem pedig a növelése. Nagyobb hangsúlyt szeretnének helyezni az innovációra inkább.

A településarculati kézikönyvvel kapcsolatban nem merült fel kérdés a jelenlévők körében.

Budaörs egyes területeire vonatkozó helyi építési szabályzatról szóló rendeletet eseti módosításának tárgyalásakor viszont két hozzászóló is volt.

 

17_08_lakossagi_forum (5)

 

Az első hozzászóló saját esetét ismertette a jelenlévőkkel, miszerint a lakásának tetőszerkezetét szerette volna szigetelni, amelynek jóváhagyására az elmúlt két évben nem kapott pozitív választ.

Több hibát vélt felfedezni a tervezetben, így azokat elmondása szerint írásban is továbbítja a főépítésznek.

 

17_08_lakossagi_forum (1)

 

Csík Edina elmondta, hogy az átalakítás nem engedély köteles, így a fent említett probléma, vagyis a szigetelés megoldható lehet. Ezért további konzultációs időpontot beszélt meg a jelenlévő panaszossal.

A lakossági fórumon részt vett a Budaörs Óvárosért Egyesület képviselője is, és több észrevételt tett a tervekkel kapcsolatban, amit a főépítész örömmel fogadott és további egyeztetést kért.

Amennyiben van még észrevételük vagy kérdésük, abban az esetben a  foepitesz@budaors.hu e-mail címre tudnak írni.

 

 

17_08_lakossagi_forum (2)

A témával kapcsolatos letölthető dokumentumok:

Budaörs Településfejlesztési Koncepció és Integrált Településfejlesztési Stratégia

A tervek megtekinthetők 2017. augusztus 7-től a város honlapján, a Főépítészi Iroda és Építési Szolgáltató Pont link alatt a “Településrendezési eszközök, és településfejlesztési tervezések véleményeztetési dokumentumai” helyen.

 

A TELJES ARCULATI KÉZIKÖNYV MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON IDE!

 

Budaörs Településképi és Arculati Kézikönyve és Településképi Rendelete

A tervek megtekinthetők 2017. augusztus 7-től a város honlapján, a Főépítészi Iroda és Építési Szolgáltató Pont link alatt a “Településrendezési eszközök, és településfejlesztési tervezések véleményeztetési dokumentumai” helyen.

 

Budaörs egyes területeire vonatkozó helyi építési szabályzatról szóló 24/2014- (IX. 29.) ÖKT sz rendeletet (BHÉSZ) eseti módosítása.

Előzetes tájékoztatás: A tervek megtekinthetők 2017. augusztus 7-től a város honlapján, a Főépítészi Iroda és Építési Szolgáltató Pont link alatt a “Településrendezési eszközök, és településfejlesztési tervezések véleményeztetési dokumentumai” helyen. A közterületi hirdetőtáblákon, valamint a Polgármesteri Hivatal földszinti hirdető felületén.

 

 

A témában megjelent korábbi cikkeink:

Lakossági fórum lesz – Milyen legyen Budaörs arculata?

Lakossági fórum lesz a budaörsi Városházán

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.