Hajtóműtesztelés közben rajzoltak repülőgépet az égre a Boeing tesztpilótái

Egy, az egész Egyesült Államok területét lefedő repülőgép sziluettjét rajzoltak a radarernyőkre a Boeing berepülő pilótái csütörtökön egy 787-es Dreamliner tesztgéppel, miközben a Rolls Royce egyik új hajtóművét tesztelték.

 

A Flightradar24.com élő radarképe szerint a 18 órás tesztút során a pilóták a Washington állambeli Seattle repülőtérről felszállva először a gép orrát, majd a bal oldali szárnyat és hajtóművet, a gép törzsének bal oldalát, majd a vízszintes vezérsíkokat, a törzs jobb oldalát és a jobb oldali szárnyakat és hajtóművet alakították ki, majd a gép orrának befejezésével kirajzolódott egy Boeing 787-es sziluettje a radarképen. A gép orra Wyoming állam fölött, a bal oldali szárny Texas déli része, a jobb oldali pedig Wisconsin északi részén, a kanadai határ mellett, a farok része pedig Tennessee, Alabama és Kentucy államok fölött rajzolódott ki.

Sajtóhírek szerint a Boeing mérnökei egyik beszállítójuk, a hajtóműveket gyártó brit Rolls Royce új, Trent 1000-TEN típusú hajtóművét tesztelték a 18 órás út során.

A Boeing korábban is teljesített már olyan tesztrepüléseket, amelyek során a cég termékeihez köthető szimbólumok sziluettjét repülték le.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.