Az áramszolgáltatást megszüntető Magyar Telekom ügyfelei szabadon választhatnak maguknak ellátót

Az áramszolgáltatást október 31. után megszüntető Magyar Telekom ügyfelei szabadon választhatnak maguknak villamosenergia-szolgáltatót, ennek hiányában a Démász Zrt. biztosíthatja számukra a szolgáltatást – közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) kedden az MTI-vel.

 

A Magyar Telekom hétfőn jelentette be, hogy 2017. november 1-jével megszünteti a villamosenergia-szolgáltatást a lakossági felhasználók számára.

A szolgáltatóváltást felügyelő MEKH ismertette, hogy a teendőkről levélben értesíti a Magyar Telekom a több mint 90 ezer érintettet, akik működési engedéllyel rendelkező egyetemes szolgáltatóval vagy villamosenergia-kereskedővel köthetnek egyéni szerződést. Ezt a fogyasztónak kell kezdeményeznie a választott szolgáltatónál 2017. szeptember 30-ig. Az ellátást biztosító szolgáltatók és kereskedők listája a MEKH honlapján (http://www.mekh.hu/villamosenergia-ipari-engedelyesek-listaja) érhető el.

Akik nem az egyéni szerződést választják, azok számára novembertől a Nemzeti Közművek Zrt.-hez tartozó Démász Zrt. biztosíthatja az áramszolgáltatást. A szolgáltatóváltáshoz szükséges információkat (személyes adatok, felhasználási hely adatai) a Magyar Telekom a jogszabályok szerinti egyszerűsített eljárással adhatja a DÉMÁSZ részére.

A Magyar Telekom a villamosenergia-szolgáltatást október 31-én 24 óráig zavartalanul biztosítja, üzletszabályzatának és a fogyasztói szerződésnek megfelelően számláz, majd október 31-i záró dátummal végszámlát állít ki – írták.

A váltásról a MEKH fogyasztóvédelmi ügyfélszolgálata is segítséget nyújt +36-1-459-7740-es telefonszámon. mti

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.