Újabb sikerek a Budaörsi Sport Club asztalitenisz szakosztályánál

Bravúrosan ért véget a Budaörsi Sport Club asztalitenisz szakosztály utánpótlás korú játékosának, Nagy Norbertnek a 2017-es szezon. Norbert a portugáliai Guimaraes városában rendezett 2017. évi Ifjúsági Európa-bajnokságon párosban bronzérmet szerzett párosban, Juhász Patrikkal.

 

 

Rendkívül nagy eredmény ez a Budaörsi Sport Clubnak, mivel Nagy Norbert 2010-ben itt kezdett el pingpongozni, tehát teljes mértékben saját nevelésű játékos.

Az Európa-bajnokságon való szereplését segítette, hogy klubedzője, Ackermann Erika irányítása alatt vettek részt az ifjúsági fiúk a versenyen.

 

Ackermann Erika röviden így értékelte az eredményt:

„Már a felkészülés alatt az edzőtáborban is jónak bizonyult együtt Norbi és Patrik.

Nagyon jól dolgoztak közösen, Norbi lendületét Patrik is átvette, amitől megállíthatatlanok voltak és elhitték, hogy bárkit le tudnak győzni.

Első körben a 10. kiemelt angol párost búcsúztatták, ami nagyon biztató jel volt a következő fordulókat tekintve.

A negyeddöntő nagyon nehéz volt mindannyiunk számára, bár magabiztos játékkal, de nagyon szorosan, döntőszett 10-re sikerült nyerni az azeri színekben játszó kínai páros ellen.

Nem igazán lehet leírni szavakkal, hihetetlen érzés volt egy ilyen harmonikus párost segíteni…”

 

Nagy Norbert rövid értékelése:

„A csapatverseny folyamán az egyéni játékot nem éreztem még annyira.

A fordulópontot a páros hozta a verseny folyamán, ahol az első győzelmünk után, látványosan felszabadultunk játékilag mindketten Patrikkal.

Visszagondolva a negyeddöntőben játszottunk a legjobban, a taktikát is sikerült végig tartani és ennek meg is lett az eredménye.

Nagyon jó érzés volt, hogy jól ment a játék és felemelő volt az is, hogy a terem nagy része nekünk szurkolt!”

 

bscnorbi2

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.