Be kell jelenteni a villanyszerelési és vízközmű-bekötési tevékenységet szeptembertől

Be kell jelenteni a villaszerelési, illetve vízközmű-bekötési tevékenységet a műszaki biztonsági hatóságnál szeptembertől, a tevékenység végzőinek számos feltételnek kell megfelelniük – derül ki a Magyar Közlöny legfrissebb számából.

 

 

A kormányrendelet szerint a tevékenységet egy nyomtatványon kell bejelenteni, amelyhez csatolni kell meghatározott képesítés és gyakorlati idő meglétét igazoló okiratokat. A tevékenységet csak az végezheti, aki rendelkezik legalább egymillió forint értékű felelősségbiztosítással, valamint nyilatkozik arról, hogy az alkalmazott technológiához jogszabályban előírt feltételeknek megfelel.

Gazdasági társaság és egyéni cég akkor végezheti a tevékenységet, ha az azt ellátó munkavállaló rendelkezik megfelelő képesítéssel és gyakorlati idővel.

A hatóság megtiltja a tevékenység végzését, ha a szerelő nem felel meg a feltételeknek, vagy súlyosan megsértette a villany-, vízközmű-, vagy csatornabekötési szerelői tevékenység végzésére vonatkozó szakmai szabályokat, amellyel az élet és testi épség veszélyeztetését okozta, vagy jelentős anyagi kárt okozott.

Megtiltható a tevékenység végzése akkor is, ha a szerelő nem a felülvizsgált tervdokumentációnak, illetve nem az előírásoknak megfelelően végezte el a munkát. A tevékenységet egy év elteltével lehet újból végezni. MTI

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.