Megakadt a Károly király utcai parkoló kivitelezése

(Budaörs, 2017. július 27. – Budaörsi Infó) 2017. július 26-án ülésezett a képviselő-testület, ahol a napirend előtti hozzászólásokból azt is megtudhattuk, hogy miért állt le a Károly király utcában tervezett parkoló kivitelezése.

 

 

Szerkesztőségünk a Műszaki Ügyosztály számára írásban feltett kérdéseire még nem kapott választ, viszont a testületi-ülésen megtudhattuk, hogy azért nem haladnak a munkálatok a Károly király utcában, mert kiderült, hogy a talajban lévő csapadékcsatorna állapota kritikán aluli.

Lőrincz Mihály, a Műszaki Ügyosztály vezetője a testületi-ülésen elmondta, hogy a beruházás megkezdésekor szembesültek vele, hogy a nem önkormányzati kezelésű területen a csapadékcsatorna túl magasan van, állapota pedig kritikán aluli, ezért annak cseréje szükséges mielőtt továbbhaladna az építkezés. A terület rendezésére addig is ígéretet tett.

 

karolykiralyutcaparkolo (2)

 

Azt még nem tudjuk, hogy pontosan mikorra várható a munkálatok befejezése, de amint választ kapunk a hivataltól megosztjuk olvasóinkkal.

 

 

FRISS:

A Műszaki Ügyosztálynak korábban feltett kérdéseinkre az alábbi válaszokat kaptuk:

A Károly király utca 2-4. mellett 6 db férőhelyes párhuzamos parkoló épül. Közforgalmú parkolók lesznek, azaz bárki számára igénybe vehetők.

A parkolóhelyek Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testületének A VÁRAKOZÁSI TERÜLET HASZNÁLATÁNAK SZABÁLYAIRÓL SZÓLÓ többször módosított 46/2014.(XII.18.) önkormányzati rendelete által kijelölt korlátozott idejű várakozási övezeten belül épülnek meg, ezért a rendelet szerint ott munkanapokon, a 8 óra és 12 óra közötti időszakban a várakozás maximálisan 2 óra lesz.

A parkoló építését megelőzi az alatta húzódó, rossz állapotú csapadékcsatorna szakasz átépítése. Ennek figyelembevételével a várható befejezés 2017. augusztus vége.

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.