Kajak-kenu Eb 2017 – Magyarország az éremtáblázat élén

Hüttner Csaba szövetségi kapitány szerint a magyar válogatott minden várakozást felülmúlóan szerepelt a Plovdivban vasárnap befejeződött kajak-kenu Európa-bajnokságon, amelyen 10 arany-, 3 ezüst- és 3 bronzéremmel zárt.

 

 

“Hatvan olimpiai pontot és olimpiai versenyszámokban öt aranyérmet szereztünk, ez minden idők egyik legjobb magyar eredménye” – nyilatkozta Hüttner Csaba egy tévéműsorban vasárnap. A szövetség kapitány “maximálisan elégedett” ezzel a teljesítménnyel, és szerinte magyar részről a sportágban újabb nagy generációváltás történt, a fiatalok pedig szereplésükkel minden várakozást felülmúltak.

“Valahol törvényszerű volt, hogy ők áttörnek majd egy gátat” – folytatta a szakember, aki korábban az utánpótlásban töltött be hasonló tisztséget. Hüttner emlékeztetett: a fiatal magyar kajak-kenusok a korosztályos vb-ken, Eb-ken és a nagy nemzetközi versenyeken az elmúlt években folyamatosan szállították a győzelmeket és az érmeket.

“Reményeim szerint a világbajnokságon még jobb formában lesznek” – utalt a magyar csapat tagjaira a szövetségi kapitány, hozzátéve, közben persze az ellenfelektől is hasonló formajavulást vár, mivel nem valószínű, hogy bárki az Eb-re időzítette a csúcsformáját.

“Mi itt most taroltunk, és megpróbáljuk a vb-re átmenteni ezt a teljesítményt. Sőt, akár még ennél is jobb formába hozni a versenyzőinket” – fogalmazott a kapitány, aki elmondta: a magyar kajak-kenusokra a vb-ig hátralévő öt hétben előbb pótalapozás vár, majd az utolsó két hét feladata lesz a végső forma elérése.

“Minden magyar edző előtt meg kell emelnem a kalapomat” – dicsérte kollégáinak munkáját Hüttner, aki szerint nagyszerűen felkészítették a versenyzőiket az Eb-re. A kapitány bízik abban, hogy ez a vb-n is így lesz.

Az aranyérmek számát tekintve korábban csak a 2002-es szegedi, a 2004-es poznani és a 2006-os racicei Eb volt olyan eredményes, mint a mostani.

 

 

Éremtáblázat

 

A plovdivi kajak-kenu Európa-bajnokság éremtáblázata:
arany    ezüst    bronz

Magyarország        10        3            3
Németország         6        1            3
Oroszország        3        3            4
Csehország         2        1            –
Lengyelország        1        4            4
Portugália         1        2            –
Ukrajna            1        –            3
Nagy-Britannia    1        –            1
Spanyolország     1        –            1
Litvánia            1        –            –
Fehéroroszország     –        5            2
Dánia            –        2            1
Szerbia            –        2            1
Szlovákia        –        1            1
Szlovénia        –        1            1
Moldova            –        1            –
Románia            –        1            –
Grúzia            –        –            1
Norvégia            –        –            1
Olaszország         –        –            1

 

Megjegyzés: férfi K-1 500 méteren két bronzérmet osztottak ki.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.