ORFK: öt kilométernyi utat zárnak le a pénteki megnyitó miatt

Mintegy öt kilométernyi utat érint valamilyen szintű forgalomkorlátozás a FINA vizes világbajnokság pénteki megnyitó rendezvénye Budapesten – közölte Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője csütörtök este sajtótájékoztatón.

 

Tájékoztatása szerint ez Budapest teljes közúthálózatának mindössze 1 ezrelékét érinti, és azokon is időszakosan, illetve szakaszosan lesznek érvényben a korlátozó intézkedések.

A többi esemény miatt elrendelt zárásokat is számolva összesen 15 kilométernyi utat érintenek az intézkedések – tette hozzá.

A rendőrség 63 közlekedésrendészeti munkatársa lesz az utakon, akiket 9 csomópontba vezényelnek ki, ők a rendezvények előtt, alatt és után is segítik a forgalmat.

A szóvivő felhívta a figyelmet arra, hogy a világbajnokság transzferjárművei használhatják majd a buszsávot, illetve az ideiglenes lezárások nem vonatkoznak a mentők, az orvosi ügyeletek, illetve a katasztrófavédők járműveire.

A megnyitó miatt péntek 18 órától szombat reggel 4 óráig lezárják a forgalom elől az Erzsébet hidat és a Lánchidat, a Váralagutat, az Ybl Miklós teret, a Széchenyi teret, a József Attila utcát, valamint a Fő utca és a Széchenyi felső rakpart egy-egy szakaszát.

Gál Kristóf azt kérte a járművel közlekedőktől, hogy indulás előtt tájékozódjanak a police.hu honlapon, ahol minden friss közlekedési változást feltüntetnek.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.