A hétvégén többfelé 25 fok alatt marad a hőmérséklet

A hétvégén mindenhol megszűnik a kánikula: mindenütt 30 Celsius-fok alatt maradnak a maximumok, többfelé csak 22 fokig melegszik fel a levegő. Sok napsütés várható, de helyenként záporok, esetleg zivatarok is lehetnek – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzésből.

 

 

Pénteken már többnyire mérsékelt marad a szél és hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A déli óráktól viszont a Dunántúlon nyugat felől helyenként, majd este, késő este már az ország középső harmadán is előfordulhat néhol eső, futó zápor. A leghidegebb órákban 8-14 fok lehet. Napközben 22-27 fokig melegszik fel a levegő.

Szombaton és vasárnap ismét több helyen megerősödik a szél. Szombaton a napsütés mellett főként északon lehet nagyobb eséllyel zápor, zivatar. Vasárnap a keleti, északkeleti megyékben lehet néhol zápor, esetleg zivatar, de másutt sok napsütés várható csapadék nélkül.

A minimumhőmérséklet szombaton 11 és 16, vasárnap 10 és 15 fok között valószínű. A nappali maximumok mindkét nap 22 és 27 fok között alakulnak – olvasható az előrejelzésben.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.