Tovább javul a szemműtétek minősége Budaörsön

(Budaörs, 2017. július 5. – Budaörsi Infó) A szemészeti műtétek pontosságát növelő berendezést helyeztek üzembe a Budaörsi Egészségügyi Központban. Az új generációs eszköz segítségével a szürkehályogműtétek során a látás visszaadása mellett az optikai rehabilitáció is tökéletesebbé válhat: a beavatkozást követően a szemüveg nélküli olvasás sem álom csupán.

 

Ötvenmillió forintos beruházással új, a szemészeti beavatkozások pontosságát javító eszközt helyeztek üzembe a Budaörsi Egészségügyi Központ egynapos sebészetén. „Eddig is az Alcon cég modern berendezéseit, egyszer használatos eszközeit és műlencséit alkalmaztuk
a műtétek során, az új generációs mérő- és orvostámogató eszközzel tovább tudjuk javítani műtéteink pontosságát” – mondja dr. Gombos Katalin, az intézmény orvosa.

A szemészorvos elmondta, hogy az új eszköz egy műtét előtti bemérést követően képes arra, hogy a beavatkozás során használt mikroszkópon keresztül az operáló orvos szeme elé vetítse a szaruhártya hibáinak megfelelő korrekciós lehetőségeket, és pontosan
felrajzolja a műtéti területre, hová kell elhelyezni azokat a bemetszéseket, amelyekkel a hibák korrigálhatók.

„Az új eszköz segít abban is, hogy a szemlencse felszínén készítendő nyílás pontos méretű, centrális és kerek legyen, valamint hogy a műtét végén a beültetett műlencse pontosan a centrumba kerüljön. Ez különösen fontos a prémium műlencséknél. Így még pontosabb a
műtét tervezhetősége, és amennyiben a betegnek más szembetegsége nincs, szemüveg nélküli éleslátás érhető el” – mondja Gombos Katalin. Több fókuszú műlencse beültetését követően akár olvasáshoz sem kell a betegnek szemüvegkorrekciót használnia a műtét után.

„Félreértés ne essék, eddig is modern eszközökkel, nagy pontossággal dolgoztunk Budaörsön, de az új készülék még biztosabbá, precízebbé teszi a munkánkat. A korszerű szürkehályog-műtétek kockázata eddig is nagyon alacsony volt, de most a látás visszaadásán felül már törekedhetünk a tökéletes optikai rehabilitációra is. Bár százszázalékos pontosság nincs és nem is lesz a műtéti technológiában, most kicsit megint közelebb kerültünk hozzá” – mondja Gombos Katalin.

A Budaörsi Egészségügyi Központ egynapos sebészetén jelenleg évente mintegy 1200 (!) szürkehályog-ellenes szemműtétet végeznek; panasz lényegében nem érkezik, a páciensek akár már a műtétet követő naptól élvezhetik az éleslátás örömét.

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.