Még egy hétig várják a Budapestet 100 szóban bemutató írásokat

Tíz nappal meghosszabbították a szervezők a 100 szóban Budapest című pályázat leadási határidejét, ezért a fővárosról szóló frappáns, tömör írásokat július 10-ig küldhetik el a nevezők.

 

A Mindspace csapata a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központtal együttműködve negyedszer hirdette meg a pályázatot, amelynek győztesei pénzjutalmat kapnak. Ebben az évben illusztrátorok is pályázhatnak, az ő munkáikból az őszi CAFé Budapest Fesztiválon és a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban rendeznek kiállítást, a legjobb száz írás pedig zsebkönyvben is megjelenik – közölték a szervezők az MTI-vel.

A 2014-ben indult és egyre népszerűbb 100 szóban Budapest című történetíró pályázat lényege az egyszerűség: a résztvevőknek maximum száz szóban kell megfogalmazniuk gondolataikat, érzéseiket, emlékeiket, benyomásaikat Budapestről és a városlakókról.

A pályázatokat július 10-ig online a www.100szobanbudapest.hu oldalon, illetve levélben vagy személyesen a Lumen Kávézóba lehet leadni, vagy a város több pontján elhelyezett, 100 szóban Budapest feliratú dobozokba is be lehet dobni.

A pályaműveket szakmai zsűri bírálja el, amelynek tagjai Winkler Nóra újságíró, Kemény Zsófi költő-slammer, Nagy Dániel Viktor színművész és Szálinger Balázs költő. A három legjobb történet alkotója pénzjutalmat kap, és idén először külön jutalmazzák a 18 év alatti kategória győzteseit is.

A pályázat ötletét a chilei Plagio csapata által 14 éve szervezett Santiago en 100 palabras elnevezésű felhívás adta. Az alapgondolat a budapesti pályázat esetében is az volt, hogy az irodalom és a városi lét összefonódjon, széles közönséget ösztönözzön az írásra, illetve hogy a mindennapi közlekedés és rohanás közben az emberek egy pillanatra megálljanak, és időt szakítsanak az irodalomra. Az első évben 700, a második évben több mint 1200, tavaly pedig megközelítőleg 1300 történet érkezett a pályázatra.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.