Kézilabda bundaügy – Hat gyanúsítottat hallgattak ki

A Budapesti Nyomozó Ügyészségen elrendelt nyomozás során az ügyészek szerdán hat személyt hallgattak ki gyanúsítottként vesztegetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt kézilabda-mérkőzések ügyében.

 

 

A Fővárosi Főügyészség csütörtöki közleménye úgy fogalmaz, hogy a megalapozott gyanú szerint idén több találkozó eredményének befolyásolása érdekében anyagi ellenszolgáltatásra, illetve a másik részről ennek a jogtalan előnynek az elfogadására került sor.

“A Budapesti Nyomozó Ügyészség eljáró ügyészei a tegnapi napon több helyszínen házkutatást tartottak, amelynek eredményeként okiratokat és egyéb tárgyi bizonyítékokat foglaltak le” – olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben, amelyből kiderül, hogy hat személyt állítottak elő és hallgattak ki gyanúsítottként vesztegetés, illetve vesztegetés elfogadása bűntettének megalapozott gyanúja miatt.

A nyomozás jelenlegi határideje július 23., de ez meghosszabbítható. A gyanúsítottak szabadlábon védekeznek.

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) szerda este közleményében azt írta, házkutatást tartottak az egyik irodájában és ott dokumentumokat, okiratokat foglaltak le. Egyúttal jelezte, a sportágban régóta közszájon forgó szóbeszéd szerint egyes, jellemzően a kieséstől fenyegetett klubok kérésére a játékvezetők alkalmanként befolyásolhatták a mérkőzések végkimenetelét. Ezt Kocsis Máté elnök jelezte a rendvédelmi szerveknek, és kérte a közbenjárásukat az ügy tisztázása érdekében.

 

 

Minden megengedett eszközzel élne a magyar szövetség

 

Minden racionális és megengedett eszközzel élne a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) a megtisztulás érdekében, nyilatkozta csütörtökön Ballai Attila kommunikációs-, PR- és marketing-igazgató a sportág szerdán nyilvánosságra hozott bundaügye kapcsán.

“Hosszú idő óta szóbeszéd tárgya, hogy bizonyos mérkőzéseket manipulálnak. De ez nemcsak a magyar kézilabdában van így, hanem a nemzetköziben is, és nemcsak kézilabdában, hanem más sportágakban is” – nyilatkozta az M1 csatornának.

Ballai hozzátette, az általános megközelítéssel szemben az MKSZ tudni szeretné, mi történt, Kocsis Máté elnök ezért tett bejelentést a hatóságoknak.

A Fővárosi Főügyészség csütörtöki közleménye szerint a nyomozás során szerdán hat személyt hallgattak ki gyanúsítottként vesztegetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt az ügyben, de a kommunikációs igazgató nem tudta nevesíteni őket.

Mint elmondta, a szövetség a megtisztulás érdekében készen áll, hogy minden racionális és megengedett eszközzel éljen. “Szándékosan sarkítok, de ha arra van szükség, hogy két nappal, vagy két perccel a meccs előtt derüljön ki, hogy kik vezetik a meccset, akkor akár erről is szó lehet. De bízom benne, hogy nem erre lesz szükség” – nyilatkozta.

Ballai úgy fogalmazott, a több tízezer embert jelentő kézilabdás társadalom tiszta és becsületes.

“Remélem, ha adott esetben kiderül, ki volt az a néhány lókötő, akkor ez bőven elegendő elrettentés lesz” – vélekedett Ballai Attila.

Az MKSZ szerdán közleményben tudatta, hogy a Budapesti Nyomozó Ügyészség munkatársai házkutatást tartottak a szövetség egyik irodájában, és ott dokumentumokat, okiratokat foglaltak le. Az intézkedés oka, hogy a rendelkezésre álló adatok alapján vesztegetés és vesztegetés elfogadása bűntettének gyanúja vetődött fel.

A kézilabdában régóta közszájon forgó híresztelések szerint egyes, jellemzően a kieséstől fenyegetett klubok kérésére a játékvezetők alkalmanként befolyásolhatták a mérkőzések végkimenetelét.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.