2018-ra befejezik a budaörsi görögkatolikus Szent Demeter-templom építését

Várhatóan 2018 májusára készül el a budaörsi görögkatolikus Szent Demeter-templom. A kivitelezésről szóló megállapodást május 29-én írta alá Kocsis Fülöp hajdúdorogi érsek-metropolita.

 

 

A budaörsi Szent Demeter-templom építése többéves előkészítés után 2013-ban kezdődött meg. A szükséges anyagi forrás hiánya miatt azonban az építkezés félbeszakadt. A konzultori testület javaslata alapján, átcsoportosítva az újabb templomépítések indítására tervezett összegeket, a kormány támogatásának köszönhetően nyílik lehetőség az építkezés folytatására, így a tervek szerint 2018 tavaszára használatba vehető lesz a templom.

 

gorogtemplom_felujitas2017

 

 

A versenytárgyalás idén május hónapban lezajlott, a legjobb árajánlatot adó kivitelező cég a Penta Industry Kft. lett. A szerződést május 29-én írta alá Kocsis Fülöp érsek-metropolita, Jaczkó Sándor helynök, Vatamány Sándor budaörsi parókus és a nyertes kivitelező cég részéről Ramor Frigyes Gábor ügyvezető.

 

 

templom

 

 

Az építkezés hátralévő része mintegy 270 millió forintba kerül.

 

 

gorogtemplom_felujitas2017c

gorogtemplom_felujitas2017a

 

 

207. május 28-án a budaörsi Szent Demeter Kórus egyházzenei hangversenyt adott a tiszaújvárosi görögkatolikus templomban.

Céljuk, hogy pénzt gyűjtsenek templomuk építésének befejezésére.

 

korus

 

 

Tiszaújvárosban mutatkozott be a budaörsi Szent Demeter Kórus. Az egyházközség tagjaiból, amatőrökből és profikból álló kórus öt évvel ezelőtt alakult meg, vezetőjük Vatamány Sándorné Kiss Krisztina.

Megalakulásuk egyik célja, hogy pénzt gyűjtsenek templomuk építésének befejezésére.

Már készen van az altemplom és áll az épület falainak jelentős része is. Jelenlegi parókusuk Tiszaújváros első görögkatolikus parókusa, Vatamány Sándor, aki most a Szent Demeter Kórussal látogatott el korábbi szolgálati helyére. A budaörsi görögkatolikus templom felépítését a kórus nemrégiben elkészített CD-jének megvásárlásával és adományokkal támogatta a tiszaújvárosi egyházközség.

Mint ahogy a budaörsiek jól tudják a templom megépítéséhez jelentős mértékben hozzájárult Budaörs Város Önkormányzata is.

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.