„Ön választ, mi segítünk” – Közösségi kezdeményezéseket támogatnak

(Budaörs, 2017. június 1. – Budaörsi Infó) 2017. június 30-ig országosan 63 körzetben nevezhetnek civil szervezetek és informális csoportok egészséges életmódot ösztönző, gyermekek oktatását támogató, környezetszépítő-védő aktivitásokkal.

 

2017. május 15-én harmadszor hirdették meg az „Ön választ, mi segítünk” elnevezésű pályázati programot, amelynek célja, hogy helyi szinten értékes közösségi kezdeményezéseket támogasson.

Ezt a programot, ahogy az első két körben, úgy ezúttal is egyszerre hirdették meg a Tesco Európa négy országában. A korábbi pályázati kiírások során a cseh, lengyel, magyar és szlovák piacon összesen 761 szervezet nyert el támogatást, amelyet rászoruló gyermekek, családok, idősek megsegítésére, a környezet védelmére, valamint az oktatás fejlesztésére fordítottak.

Országosan már 123 szervezet nyert el egyenként nettó 400 000 forintos támogatást, amelyből többek között gyerekeknek tanítják meg, hogyan kell helyesen bánni az állatokkal, gondoskodnak az önkéntes tűzoltó-utánpótlás képzéséről és lehetőséget teremtenek értelmileg sérült fiataloknak, hogy együtt kerékpározhassanak ép barátaikkal. A 2017. januári pályázat végén a vásárók több mint 2,9 millió szavazatot adtak le, hogy eldöntsék, mely pályázatok valósuljanak meg.

A június 30-ig beérkezett pályázatokat a Magyar Adományozói Fórum mint a Tesco független szakmai partnere értékeli majd. Körzetenként három pályázatot választ ki, amelyek továbbjutnak a szavazási szakaszba, ahol vásárlóink és munkatársaink kezébe adjuk a döntést, hogy melyik projekt valósuljon meg a saját közösségükben; azaz az egyes körzetekben ki nyerje el a nettó 400 000 forintos támogatást.

A vásárlók október 3-tól 31-ig szavazhatnak majd a továbbjutott pályázatokra. Minden vásárlás után 1 darab zsetont kapnak, amit az áruházakban kihelyezett zsetongyűjtő pontokon dobhatnak be a kiválasztott és támogatni kívánt pályázati program mellé.

A nyertes pályázatokat a 2017. november 13-ai héten hirdetik ki.

Az alábbi linkre kattintva lehet jelentkezni a programra!

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.