Születésnapi pályázatot hirdetett a Heimatmuseum

(Budaörs, 2017. május 29. – Budaörsi Infó) A budaörsi Jakob Bleyer Heimatmuseum idén már a 30. születésnapját ünnepli. A Heimatmuseum története sok budaörsi személyes történeteiből és a múzeumnak adományozott értékes tárgyaiból tevődik össze.

 

 

A budaörsiek legszebb, legérdekesebb emlékei kísérték a Heimatmuseum elmúlt három évtizedét. Az tájház épületének felújítása után, az őszi megnyitóra szeretnék támogatóikat, a budaörsieket megszólítani. „A Te történeted a mi történetünk – Egy épület, aminek története van”/Eure Geschichte ist unsere Geschichte – Ein Gebäude mit Geschichte” – címmel egy felkérést, „múzeumi nyomozást” írtak ki négy generációnak.

 

Díjazásban részesülnek azok a beküldött projektek, amelyek a Heimatmuseumot a legjobban mutatják be. Négy generációnak, négy kategóriában lehet nevezni:

 

1. „Az én múzeumom – az én történetem”

„Számomra ezek a napok (a Heimatmuseumban) a szívemben őrzött Budaörssel való találkozásaim csúcspontjai voltak” – Schmidt Matthias, az egykoron Budaörsről elűzött soraival kezdődik a Jakob Bleyer Heimatmuseum vendégkönyve.

A Heimatmuseum története sok budaörsi személyes történeteiből tevődik össze. Meséljék el Önök is az Önök különleges Heimatmuseum-történetét az elmúlt 30 évről! Milyen fotók, személyek, házak vagy utcák, tárgyak, programok vagy kiadványok tartoznak Ön szerint a Heimatmuseum történetéhez? Izgatottan várják történeteiket – a legszebb, legérdekesebb történeteket a múzeum kiállítótermében a látogatók is elolvashatják.
 

 

2.  „Tárgyak, amik történeteket mesélnek”

A Jakob Bleyer Heimatmuseum 30. szülinapjára tárgyak után is „nyomoz” – Tulajdonosa esetleg a Heimatmuseum fontosabb eseményein készült ajándékoknak, fotóknak, meghívóknak?

Találhatóak családjában még emlékezetes tárgyak az 1980-as, 1990-es évekből, melyek Önöket a Heimatmuseumra emlékeztetik?

Esetleg ha ott porosodnak a pincében vagy a padláson olyan tárgyak, melyek a Heimatmuseumról mesélnek, kérem jelentkezzenek nálunk! A legszebb, legérdekesebb tárgyakat a múzeumban kiállítják.

 

 

3. „A Te filmed forog a Heimatmuseumban!”

A Jakob Bleyer Heimatmuseum egy olyan hely, ahol múlt, jelen és jövő találkozik. Mi a Te kisfilmedet keresik a „30 év Heimatmuseum” című Időszaki kiállításunkhoz. Hogyan látod Te a múzeumunkat? 180 másodpercet kapsz: mutasd meg a Heimatmuseumot 3 percben! Csupán kisfilmedet kell beküldeni (info@heimatmuseum.hu)! A legsikeresebb filmek a Heimatmuseum interaktív kiállításán forognak majd folyamatosan.

 

 

4. „Fiatal művészek a Heimatmuseumban”

A Jakob Bleyer Heimatmuseum egy nyitott élménymúzeum, egy kulturális tér gyerekek és családok számára.

„Mini-Museum” formájában gyermekeket és fiatalokat szólítanak meg: művészi szemmel mutassák meg a 30 éves Jakob Bleyer Heimatmuseum-ot. Örömmel látnak fiatal művészektől saját készítésű rajzokat, fotókat, plakátokat, festményeket és olyan kreatív művészi megoldásokat, melyek hűen bemutatják a szülinapos Heimatmuseumot. A fiatal művészek munkáit a „Mini-Heimatmuseum” kiállításon mutatják be!

 

Fontos információk:

Beküldési cím (történetek, tárgyak, kisfilmek, fiatal művészek alkotásai): info@heimatmuseum.hu, ill. postai úton a Jakob Bleyer Heimatmuseum címére: 2040 Budaörs, Budapesti út 45.

Beküldési határidő: 2017. július 10.

Érdeklődni lehet www.heimatmuseum.hu alatt és a 06 23/440 217 múzeumi telefonszámon.
A négy kategória legjobbjai – a legszebb, legérdekesebb történetek, tárgyak, kisfilmek és művészi alkotások – a felújított, immáron 30 éves Jakob Bleyer Heimatmuseum ünnepi kiállítás megnyitóján kerülnek bemutatásra és méltó helyet kapnak a „30 év Heimatmuseum” Időszaki kiállításon.

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.