Két és fél évtized után szabadult ki egy ártatlanul elítélt férfi a börtönből Amerikában

Huszonnégy évet töltött börtönben ártatlanul egy amerikai férfi, akit most felmentettek és szerdán szabadon bocsátottak.

 

A most 43 éves, philadelphiai Shaurn Thomast 19 évesen ítélték életfogytig tartó börtönbüntetésre, gyilkosság miatt. A férfi a tárgyalás során végig az ártatlanságát hangoztatta, majd a börtönben is mindent elkövetett önmaga tisztázása érdekében.

Az elmúlt kilenc évben új ügyvédje volt – egy volt rendőr -, aki ingyen képviselte őt. James Figorski ügyvéd közleményt adott ki, amelyben leszögezte: védence évizedeken keresztül megingathatatlanul küzdött ártatlansága bebizonyításáért.

Thomas a gyilkosság idején fiatalkorúak nevelőintézetében volt és éppen engedélyezték, hogy meglátogassa a családját. A bíróság azonban nem adott hitelt a családtagok vallomásainak, s bár közvetlen bizonyítékok nem voltak a gyilkosságra, mégis elítélték őt.

A nyomozás során a gyilkossági csoport munkatársai több gyanúsítottat is megneveztek, de a dokumentumokat valahogyan elkeverték, több mint két évtizeden keresztül kallódtak, s csak nemrégiben kerültek elő újra. Erre alapozva, bűncselekmény hiányában, a bíróság felmentette Shaurn Thomast.

Arról egyelőre nem érkezett hír, hogy az ártatlanul börtönbüntetést szenvedett férfi kér-e kártérítést.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.