Like-oljunk, hogy a budaörsi Bleyer diákjai legyenek az energetika nagykövetei

(Budaörs, 2017. május 24. – Budaörsi Infó) A Bleyer Jakab Német Nemzetiségi Általános Iskola 5.n osztályos diákjai szeretnék egy vidám, izgalmas órával kezdeni a tanévet. Azzal tudjuk őket támogatni, hogy like-oljuk a cikkben található képet, és így hozzásegíthetjük az osztályt ahhoz, hogy ők legyenek az energetika nagykövetei.

 

 

A budaörsi Bleyer Jakab Német Nemzetiségi Általános Iskola diákjai úgy válhatnak energetikai nagykövetté, ha a következő linkre kattintva like-oljuk a képüket.

 

Miért van szükség Energiakövetekre?

Földünk energiaforrásai kimerülőben vannak. Az egyre növekvő energiafogyasztás miatt már nem csak az energiaellátás biztonsága a tét, de környezetünk is veszélybe került.  Ezek olyan valós problémák, melyekről sokan nem akarnak tudomást venni.  Hisszük, hogy érdemes mindent az alapoknál kezdeni, egész pontosan a fiataloknál.

Mert mint mindent, az energia tudatos felhasználását is meg kell tanulnunk, és meg kell tanítanunk az utánunk következő generációknak. Ezért kerestünk szuperhősöket, Energiaköveteket, akik ugyan nem emelnek fel fél kézzel épületeket vagy égetik el egyetlen pillantásukkal azokat, akik energiát pazarolnak, de nem is ez a küldetésük.

A kiválasztott Energiakövetek feladata az, hogy élvezetesen,játékosan hívják fel a jövő generációjának a figyelmét az energiatakarékosság fontosságára és megmutassák, hogyan gazdálkodhatnak az energiával úgy, hogy hosszútávon Föld is és a pénztárcájuk is jól járjon. A lényeg az, hogy diákok az Energiakövetek által megtartott tanórák után kedvet érezzenek a változtatáshoz, még ha csak a saját mikrokörnyezetükben is.

 

Mit csinálnak az Energiakövetek?

Az Energiakövetek szeptembertől több általános és középiskolában is rendhagyó tanórát tartanak az energetikáról. Látványos, interaktív módon mutatják be a diákoknak, hogy miért van szükség az energiatakarékosságra és hogyan tudnak akár saját mikrokörnyezetükben is gazdálkodni az energiával. Az Energiakövetek azokat a tanórákat hivatottak újra életre kelteni, melyekről gyermekkorunkban mindannyian álmodtunk, ahol nem csak a képleteknek, de a látványos kísérleteknek is fontos szerepe van.

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.