Bartók Tánctriptichon az Operában

Három egyfelvonásost mutat be május 28-án a Magyar Nemzeti Balett A fából faragott királyi ősbemutatójának százéves évfordulója alkalmából.

 

Az est különlegessége, hogy Frenák Pál koreográfiájában lesz látható a százéves mű, a koreográfus először dolgozik a Magyar Nemzeti Balett művészeivel.

A csodálatos mandarin Seregi László világhírű koreográfiájában lesz látható, a Táncszvit pedig a Duna Művészegyüttes és az operaház táncosaival kerül színre Juhász Zsolt koreográfiájában – hangzott el az M1 aktuális kedd délelőtti műsorában.

Juhász Zsolt elmondta: az estnek szimbolikus jelentése is van, az összetartozás fontosságát mutatja meg, valamint a közös alkotás erejét.

A Duna Művészegyüttes művészeti vezetője kiemelte: nagy kihívás és megtisztelő feladat az Operaházban dolgozni, hiszen most először mutatnak be közös produkciót az operaházi szólistákkal.

A fából faragott királyfit 1917-ben mutatta be a Bánffy Miklós által vezetett Opera, a polihisztor gróf jelmez- és díszlettervei nyomán. A mostani színrevitelben a Frenák Pál Társulat tagjai mellett a Nemzeti Balett táncosai – Rohonczi Viktória, Morvai Kristóf, Timofeev Dmitry, Vila M. Ricardo – vesznek részt.

A csodálatos mandarin főbb szerepeit Bajári Levente és Kozmér Alexandra, valamint Bakó Máté és Popova Aleszja táncolja, a Táncszvit Bajári Levente, Radina Dace, Szigeti Gábor és Bakó-Pisla Artemisz, valamint a Duna Művészegyüttes tánckarának előadásában látható.

A produkcióban a Magyar Állami Operaház zenekara működik közre Kovács János karmester vezetésével.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.