Huszonnégy millió forintot sikkasztott egy abonyi ügyintéző

Három év alatt több mint 24 millió forintot sikkasztott el egy abonyi polgármesteri hivatali dolgozó, aki ellen vádat emeltek – közölte a Pest megyei főügyész szerdán az MTI-vel.

 

Szabó Ferenc közleményében az áll: a vádlottnak az abonyi polgármesteri hivatal dolgozójaként a feladatai közé tartozott az önkormányzat, az óvodák, a rendelőintézet, a városi sportcsarnok működésével összefüggő pénzügyi-gazdálkodási feladatok ellátása, így a közüzemi számlák rendezése is. A nő így hozzáfért a könyvelési programhoz és a banki rendszerben átutalási jogosultsága volt.

A vád szerint a nő a közüzemi számlák fizetésekor kezdeményezettként ugyan a közműszolgáltatót tüntette fel, de az összegeket nem a közműszolgáltató, hanem a saját bankszámlájára utalta. Néhány héttel később aztán a közüzemi szolgáltató számlájára is átutalta a korábban kiszámlázott díjat.

A nő 2013 márciusától 2016 szeptemberéig 121 alkalommal összesen több mint 24 millió forintot utalt át a saját bankszámlájára, majd a pénzt felélte.

A Ceglédi Járási Ügyészség jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntettével vádolja a nőt, akivel szemben börtönbüntetés kiszabását kezdeményezte.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.