Május hónap második tehetsége: Schwáb Robin

(Budaörs, 2017. május 18. – Budaörsi Infó) A hónap tehetsége sorozatunkban, ebben a hónapban két fiatalembert mutatunk be. Nemrég olvashattak hírportálunkon Tóth Ferenc festőművészről, most pedig Schwáb Robin fotóit mutatjuk meg önöknek. Megéri megnézni!

 

 

Schwáb Robin fotókiállításának megnyitója 2017. május 17-én volt a Városi Ifjúsági Klubban. Kiállított képei két hónapon keresztül megtekinthetőek.

Felléptek: Hargitai Hanna, Harasztia Sára, Balogh Áron.

1_05_wanted_robin (5)

 

Robin a budaörsi Szent Benedek Iskola tizedik osztályába jár. A Budaörsi Infónak elmondta, hogy már nagyon régóta érdekelte a fotózás, és nagyon örül, hogy megtalálta benne önmagát.

 

1_05_wanted_robin (7)

 

“Emlékszem, amikor még fiatalabb voltam (10-11 éves), már akkor is szerettem képeket készíteni anyukám digitális fényképezőjével, és úgy látták, hogy nekem ez lesz a jövőm.

2013 nyarán elvittek egy fotóstáborba, ahol nagyon sokat tanultam és még jobban megszerettem a fotózást. Miután vége lett a tábornak mamám azt mondta, hogy kapok egy saját fényképezőt. Nagyon boldog voltam. Azzal kezdtem el ismerősöket, barátokat, tájakat fotózni és ezzel elvoltam egy darabig.

 

1_05_wanted_robin (3)

 

Amikor kilencedikes voltam megkeresett iskolám igazgatója, Dr. Czuczor Gergely, hogy lennék-e iskolafotós? Miután ezt meghallottam, nem tudtam megszólalni, annyira örültem és vidám voltam. Tehát így lettem iskolafotós.

A szüleim látták hogy kezdem “kinőni” a fényképezőmet, tehát úgy gondolták, hogy jobban menne minden, ha befektetnek egy komolyabb gépbe, így megkaptam akkoriban “álmaim “ fényképezőjét.

Elkezdtem tanulmányozni magát a gépet. Videókat, bejegyzéseket néztem és mindent felírtam, hogy könnyebben megjegyezzem.

2016 nyarán elkezdtem vele komolyabban foglalkozni, és egyre többet gyakoroltam, mikor volt egy szabad órám vagy egy szabad napom.

Már többször is felkértek esküvőre, keresztelőre, rendezvényekre és iskolai programok fotózására. Mindig igent mondtam az újabb kihívásokra.

 

1_05_wanted_robin (4)

 

Voltak nehéz pillanatok, mikor már úgy gondoltam, hogy ez nem az én világom, de a családom és a barátaim mindig mellettem álltak/állnak és segítenek, ha valami nem megy.

A fotózás számomra nem azt jelenti, hogy készítek egy képet és megtartom. Azért csinálom, hogy megmutassam azoknak az embereknek, akik nem veszik észre a pillanatokat, amiket néha elfelejtünk, pedig az életünk egyik legszebb, legjobb pillanata.”

 

1_05_wanted_robin (6)

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.