Folytatódik a budaörsi tűzoltóság felújítása

(Budaörs, 2017. május 15. – Budaörsi Infó) Folytatódik a budaörsi tűzoltóság felújítása. Ha minden a tervek szerint halad, akkor a már a nyár folyamán befejeződnek a munkálatok. 

 

 

2015. január 22-én írtunk először a felújításokkal kapcsolatban.

Petró Tibor, a Budaörsi Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke a Budaörsi Infónak akkor elmondta, hogy 2004-ben zajlott a Budaörsi Tűzoltóság felújításának első üteme, ugyanakkor a 2. ütem megvalósulása költségvetési keret hiánya miatt 2005 óta várat magára.

 

budaors_tuzoltosag3

2015. január

 

Majd 2016-ban a költségvetés lehetővé tette, hogy a szükséges felújítások megkezdődjenek.

2016. márciusában olvashatták hírportálunkon, hogy megkezdődik a budaörsi tűzoltó laktanya bővítése és felújítása. A munkálatok eredményeként augusztustól az épület északi szárnyában is méltó elhelyezést nyernek a budaörsi tűzoltók.

Viszont néhány héttel azután, hogy elkezdték a munkákat már abba is kellett, hogy hagyják, mert a szomszéd ingatlan tulajdonosa perben kifogásolta az átépítést. Indoklása szerint az átépített tűzoltó laktanya korlátozza majd az ingatlana benapozását.

A bíróság a per lezárásáig felfüggesztette az építkezést, így a tűzoltók addig a garázsba szorultak.

Petró Tibor, a Budaörsi Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke elmondta, hogy előreláthatólag a per augusztusra nem fog lezárulni, legkorábban talán szeptemberben születhet jogerős döntés az üggyel kapcsolatban.

 

tuzoltosag_felujita__s_ (9)

Petró Tibor

 

Budaörs Város Önkormányzata azonnal megtámadta a benyújtott keresetet, hisz a hatósági szabályoknak megfelelően kezdődött meg az építkezés.

 

tuzoltosag_felujita__s_ (8)

2017. május

 

A közigazgatási per lezárult 2017. február végén. Amiket a tűzoltóság szomszédságában lakó tulajdonos felsorolt a perben, azok az állítások nem állták meg a helyüket.

 

tuzoltosag_felujita__s_ (5)

 

Petró Tibor elmondta, hogy jelenleg az építkezés utolsó ütemének befejezése zajlik.

“Most a műszaki kivitelezésnél tartunk, elindultak a szigetelési munkálatok is. A felújítás vége előreláthatólag július végére várható. Reméljük, hogy ekkor megtörténhet az épület műszaki átadása is.”

 

tuzoltosag_felujita__s_ (1)

 

A tervek szerint az Idesüss Budaörs Napja alkalmával szeretnék az épületet hivatalosan is átadni ünnepélyes keretek között.

Kívánjuk, hogy ez végre sikerüljön is.

 

tuzoltosag_felujita__s_ (6)

tuzoltosag_felujita__s_ (7)

 

(Budaörsi Infó)

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.