Feltöltőkártyások, közel a határidő

(Budaörs, 2017. május 13. – Budaörsi Infó / Kiszámoló) Amint már írtam róla januárban, kiadtak egy agyament törvényt, miszerint minden mobil feltöltőkártyás ügyfelet évente (!!!) azonosítani kell. A törvénynek semmi értelme, igazi ostoba és megmagyarázhatatlan bürokratikus törvény, kizárólag a tisztességes emberek szívatására alkalmas, viszont arra nagyon.

 

 

Ezer forintért darabonként akárhány feltöltőkártyát tudnék venni, szegény emberek mindig lesznek, akik ennyiért bemennek bárkinek egy üzletbe egy feltöltőkártyáért a személyi igazolványukkal. Arról nem is beszélve, hogy akár ma is legalább húsz telefonos flottához csatlakozhatnék előfizetőként, ahol a szolgáltató csak a számlafizető nevét ismeri, arról fogalma nincs, hogy a több ezer kártya aktuálisan kinél van. Ezt általában még a flotta üzemeltetője sem tudja. S akkor még nem is szóltam a VOIP-ról, Viberről és ezer másik lehetőségről. De hát a bürokratákat nem azért tartják, hogy gondolkodjanak, hanem hogy ilyen idétlen látszatintézkedéseket hozzanak.

Figyelj oda, mert ha június végéig nem végzed el az azonosítást, úgy letiltják a számodat örökre, hogy csak pislogni tudsz majd. (S ne feledkezz el a riasztókban lévő SIM-ekről vagy a tabletben lévő internetes kártyákról sem.)

A jó hír, hogy a Telekomnál és a Telenornál ezt online is elintézheted. A Bluemobile-nál csak telefonon lehet egyeztetni, a Vodafone-nál csak telefonon és személyesen kirendeltségben. (A Vodafone oldalán semmi infót nem találtam ezzel kapcsolatban, aki tudja a linket, írja be a hozzászólásokba.)

Ne halogasd a dolgot, már csak másfél hónapod van megtenni ezt a nagyon fontos és szükséges ellenőrzést.

 

(Budaörsi Infó/Kiszámoló)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.