Jótékonysági koncertet szerveznek a diákok, hogy segítsenek az osztálytársuknak

(Budaörs, 2017. április 27. – Budaörsi Infó) 2017. április 28-án jótékonysági koncert lesz a Városi Ifjúsági Klubban. A Szent Benedek Gimnázium diákjai szervezik a rendezvényt, azért, hogy osztálytársuknak, Lacinak szemműtétjéhez hozzá tudjanak járulni. 

 

 

Négy diák a budaörsi Szent Benedek iskolából nagy feladatra vállalkozott. Takács Alexandra, Hetey Attila, Hajdúk Árpád és Schwáb Robin úgy döntöttek, hogy a tettek mezejére lépnek, és segítenek osztálytársukon, aki már régóta vár egy szemműtétre, viszont ennek a költségét a családja nem tudja kifizetni.

A segítőkész 16 éves diákok felkeresték a Városi Ifjúsági Klubbot és egy jótékonysági estet szerveznek 2017. április 28-án. Kezdeményezésük példaértékű.

Felvettük velük a kapcsolatot, és megtudtuk tőlük, hogy a koncerten a fellépők is szintén Szent Benedekes diákok lesznek. Az egész iskola szinte egy emberként állt az ügy mögé. A szemműtét amire gyűjtenek minimum 3 millió forintba kerül, így igyekeznek mindent megtenni annak érdekében, hogy minél többen részt vegyenek a rendezvényükön, és a későbbiekben szeretnének hasonlót szervezni Törökbálinton is.

Lacinak április 27-én lesz a születésnapja, így ez egy fantasztikus születésnapi ajándék lesz a barátaitól.

Dr. Czuczor Gergely, a Szent Benedek Gimnázium igazgatója a Budaörsi Infónak elmondta, hogy a kezdeményezés a diákoktól, osztálytársaktól indult.

 

czuczor_gergely_portalra

Dr. Czuczor Gergely

 

“Ez külön öröm a számunka. Mi igyekszünk iskolaként minden az esemény kapcsán felmerülő kérésnek eleget tenni.

Krisztus tanítása elevenedik meg e kezdeményezésben, a diákok munkájában. Egy katolikus iskola tanára számára nincs ennél szebb bizonyíték hitünk igazságára. Húsvét üzenete kézzelfoghatóvá válik ebben a segíteni akarásban.”

 

A Szent Benedek iskolának van lehetősége más módon is segíteni?

“Több fórumon is igyekszünk segíteni. Például jótékonysági koncertek szervezésével. A nagyböjti lelki napunk szentmiséjét beteg diákunk gyógyulásának szándékára ajánlottuk fel.

Főigazgatónk Titusz atya testvére szemész szakorvos, aki jelenleg Kongóban él és dolgozik. Őt is be kívánjuk vonni a gyógyulás elősegítése érdekében. Szakmai tapasztalata egyedülálló hazánkban.”
 

Volt már korábban is ilyen, vagy hasonló kezdeményezés az iskolájukban?

“Sokat jótékonykodunk, hiszen Szent Márton tisztelete, példája a bencés iskolákban, így nálunk is kiemelt fontossággal bír. Minden adventben gyűjtünk határon túli magyar gyermekeknek ajándékokat (könyvet, játékot). Legutóbb Kárpátaljára vittek tőlünk több doboz Balaton szeletet egy óvodába, amit a mi gyerekeink által felajánlott pénzből vásárolt az iskolai alapítványunk.

A középiskolás diákjaink nagyon nyitottak és mint a példa mutatja, fogékonyak a jóra. Külön öröm számomra, hogy nem csak karácsony táján nyílik meg a szívük, hanem az év többi napján is az értékeket keresik, sőt maguk mutatják meg egymásnak a szeretet különféle formáját. Akár az összetartó közösségekre, osztályokra vagy e konkrét jótékonysági bulira gondolva.

Nagyon szépen köszönjük az Városi Ifjúsági Klubnak, személyesen Márton Júliának, hogy felkarolták a diákok kezdeményezését! Remélem, tényleg tudunk segíteni.”

 

charitynight_jotekonysag

 

Természetesen dr. Czuczor Gergely is eljön a jótékonysági rendezvényre, ezzel is támogatva ez a kezdeményezést.

Jöjjenek el önök is!

 

charity

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.