Budaörsi raktártűz – Figyelemmel kísérik a gyógyszerellátást

(Budaörs, 2017. április 27. – Budaörsi Infó) A budaörsi raktártűz után az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) az érintett gyógyszergyártókkal folyamatosan figyelemmel kíséri az ellátást – mondta a hatóság főigazgatója az M1 csatorna szerda reggeli műsorában.

 

Pozsgay Csilla hozzátette: a raktárkomplexumban több gyártó tárolta készleteit, és az érintett cégek a környező országokban működő partnereikkel felvették a kapcsolatot, hogy ha szükséges, mozdíthatóak legyenek az ottani készletek. Hozzátette: az OGYÉI a gördülékeny ellátás érdekében kiadja a behozatalhoz szükséges engedélyeket.

A károk felmérése tart, folyamatos annak tisztázása is, hogy milyen gyógyszerek, milyen gyártási számon semmisültek meg vagy sérültek, illetve a tűzben nem érintett, de ott tárolt patikaszerek minőségellenőrzése is meg fog történni – mondta.

 

Budaors_gyogyszeraktar_tuzeset3_2017apr25

 

2017. április 25-én délelőtt kigyulladt egy ötezer négyzetméteres raktárépület Budaörsön a Pharmaparkban, a Vasút utcában. Kora délutánra sikerült megfékezni a tüzet. A Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint nem került toxikus anyag a levegőbe.

Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője korábban az MTI-nek elmondta: mintegy 5000 négyzetméteres épület 3000 négyzetméteres raktárrésze kapott lángra. A raktárkomplexum 15 000 négyzetméteres az irodákkal együtt, és 5000 négyzetméteres terület égett le.

A nyilatkozatok szerint a kigyulladt gyógyszerraktárban csomagolóanyagok voltak, gyógyszerek nem. A Katasztrófavédelem mobil mérőlaborja méréseket végzett a helyszínen, ám nem találtak a levegőben olyan toxikus káros anyagokat, amelyek lakossági intézkedést igényeltek volna.

 

(Budaörsi Infó / MTI)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.