Gyógyszerhiányt okozhat a budaörsi raktártűz

(Budaörs, 2017. április 26. – Budaörsi Infó) Hiánytalan és folyamatosan biztosított a gyógyszerellátás – hangsúlyozta az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) a budaörsi gyógyszerraktár-komplexumban kedden történt tűzeset kapcsán az MTI-hez eljuttatott közleményében.

 

 

“Az OGYÉI egyeztet az érintett cégekkel, és ha szükséges, a gyártók és forgalmazók számára biztosítja az esetleges hiány pótlásához szükséges engedélyek soron kívüli kiadását” – írták.

Pozsgay Csilla, az OGYÉI főigazgatója felvette a kapcsolatot a legnagyobb gyógyszer-nagykereskedelmi céggel, és arra kérte a vállalat vezetőjét, hogy a megszokott forgalmi mennyiségnél több készítményt ne adjanak át a kiskereskedőknek – olvasható a közleményben.

A UPS Healthcare budaörsi létesítményében, a Pharmaparkban reggel ütött ki a tűz. A cég kommunikációjáért felelős ügynökség az MTI megkeresésére azt írta: több gyógyszercéggel is kapcsolatban állnak, de azt még nem tudják, mely raktárkészletek és milyen mértékben sérülhettek.

Az eset körülményeiről, a tűzoltó berendezésekről és tűzjelző készülékekről a vizsgálat lezárultáig nem tudnak nyilatkozni.

 

Budaors_gyogyszeraktar_tuzeset2_2017apr25

 

2017. április 25-én délelőtt kigyulladt egy ötezer négyzetméteres raktárépület Budaörsön, a Vasút utcában. Kora délutánra sikerült megfékezni a tüzet. A Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint nem került toxikus anyag a levegőbe.

Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője korábban az MTI-nek elmondta: mintegy 5000 négyzetméteres épület 3000 négyzetméteres raktárrésze kapott lángra. A raktárkomplexum 15 000 négyzetméteres az irodákkal együtt, és 5000 négyzetméteres terület égett le.

A nyilatkozatok szerint a kigyulladt gyógyszerraktárban csomagolóanyagok voltak, gyógyszerek nem. A Katasztrófavédelem mobil mérőlaborja méréseket végzett a helyszínen, ám nem találtak a levegőben olyan toxikus káros anyagokat, amelyek lakossági intézkedést igényeltek volna.

 

(Budaörsi Infó / MTI)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.