Együtt az ifjúságért – fákkal és zöldséges hétfőkkel

(Budaörs, 2017. április 21. – Budaörsi Infó) A Föld Napja Alapítvány budaörsi Együtt az ifjúságért – fákkal és zöldséges hétfőkkel című környezeti programja a CIVIL DÍJ 2017 Döntőse címet már elnyerte, most pedig a közönségdíjért indul harcba. A cikkben található linken lehet szavazni, és ezzel is támogatni a budaörsi kezdeményezést a legjobb együttműködés kategóriában.

 

 

Összefogott a Föld Napja Alapítvány Budaörssel, mert együtt többet lehet tenni a klímaváltozás ellen.

A fák hűtik a légkört, ezért fákat kell ültetni, és amíg azok az „égig nőnek”, zöldséges napokkal csökkenthetjük lábnyomunkat – és ez egészségünknek is jót tesz.

Eddig 210 fa került Budaörsön elültetésre, sőt minden születendő gyermek kap egy fát a várostól; van zöldséges „C” menü az iskolákban, vannak iskolai konyhakertek. A gimnázium önkéntes diákjai pedig a változás követeként adják tovább városszerte az ismereteket.

Önkéntességre és összefogásra épül a Föld Napja Alapítvány klímaadaptációs fenntarthatósági mintaprojektje, amely a budaörsi Illyés Gyula Gimnázium önkéntes diákjaival, iskolákkal, pedagógusokkal, szülőkkel, szakmai segítőkkel együtt valósul meg Budaörsön 2016. szeptember 1. és 2017. december 20. között. (A projekt előkészítését az alapítvány áprilisban, a Föld napján kezdte.)

 

A budaörsi programra szavazatot adni (gyakorlatilag “lájkolni”) ide kattintva lehet.

 

(Budaörsi Infó)

 

 

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.