Ön is hozzászólhat Budaörs arculatához!

(Budaörs, 2017. április 19. – Budaörsi Infó) Képeket, ábrákat vár a Főépítészi Iroda Budaörs Településképi Arculati Kézikönyvének megalkotásához. “Fogalmazzuk meg közösen szeretett településünk esztétikai, arculati értékeit, egykori és mai kincseit és rejtett szépségeit, megalapozva településképünk védelmét, segítve a kézikönyv megszületését” – áll Budaörs főépítészének felhívásában.

 

 

A főépítész felhívása

 

Tisztelt Budaörsiek!

Budaörs Város Önkormányzata a budaörsiek aktív bevonásával szándékozik elkészíteni Településképi Arculati Kézikönyvét és megalkotni Településképi Rendeletét.

A februárban tartott Lakossági Tájékoztatáson a résztvevők részletesen megismerkedhették az elkövetkezendő őszig tartó időszak során készülő Településképi Arculati Kézikönyvével és a Településképi Rendelettel kapcsolatos feladatokat. Az Arculati Kézikönyv elsősorban a lakosság, építtetők, tervezők és a döntéshozók tájékoztatását segítő szemléletformáló eszköz, mely közérthetően gyűjti össze a település helyi építészeti stílusjegyeit és azokat a minőségi elvárásokat, melyeket egy építkezésnél figyelembe kell venni. Jó példák bemutatásával a kézikönyv segítséget nyújt majd az építtetők és építészek számára is annak érdekében, hogy esztétikus környezetbe illeszkedő épületek épülhessenek.

Mit jelent Önnek a mai Budaörs? Mi az, amitől megdobban a szíve, amikor a városban jár? Mi az, ami Önnek Budaörsöt, a tágabb otthont jelenti?  Egy épület, egy kerítés, a táj, egy építészeti részlet?

Kérjük, segítse Ön is munkánkat, és fogalmazzuk meg közösen szeretett településünk esztétikai, arculati értékeit, egykori és mai kincseit és rejtett szépségeit, megalapozva településképünk védelmét, segítve a Településképi Arculati Kézikönyv megszületését.

KÜLDJÖN KÉPEKET számunkra egy esztétikus épületről, vagy egy építészeti részletről, egy kerítésről, a táj és az épített környezet harmóniájáról.

KÉSZÍTSEN SEMATIKUS ÁBRÁKAT, beépítési javaslatokat, melyek Ön szerint pozitívan befolyásolnák településünk arculatát, vagy éppen ellenkezőjéről, melyek előnytelen megjelenést eredményez(né)nek és zavaró településképi hatásuk lenne/van. Budaörs tekintetében az alábbi településkép szempontjából kiemelt fontosságú területeire várjuk javaslataikat:

– a látványvédelemmel érintett hegyvidéki területek (Hegyalja utca, Koszorú utca, Panoráma utca, Fügefa utca Tárogató utca, Törökugrató magasabb részei stb.) lejtős terepre való épület „illesztésének” szituációi;

– kiemelt óvárosi területek (Kőhegy és környéke, valamint Templomtér és környéke) jellemzően zártsorú beépítési szituációi;

– kiemelt városközponti területek (Szabadság- és Budapesti út Átlós utca és Göncz Árpád tér közötti szakasza, Károly Király utca, Szakály Mátyás utca, Baross utca Stefánia utca és Komáromi utcai szakasza) jellemzően zártsorú beépítési szituációi;

– egyéb településképet meghatározó lakóterületek;

 

A képeket és sematikus ábra javaslataikat térképen is beazonosítható címmel a foepitesz@budaors.hu mailcímre várjuk.

Aktív közreműködésüket előre is köszönve: Csík Edina, főépítész

 

(Forrás: budaors.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.