XVI. “Virágok vetélkedése” Budaörsön

(Budaörs, 2017. március 16. – Budaörsi Infó) 2017. május 9-én ismét megrendezik a Népdalénekes Palánták és Ifjak Kárpát-medencei Találkozóját Domokos Pál Péter Emlékére.

 

 

Budaörsön a Jókai Mór Művelődési Központban tizenhatodik alkalommal rendezik meg a találkozót, mely az ötnapos rendezvény második fordulójának és a gálaműsorának is helyszíne.

A nyílt találkozóval a Kárpát-medence népdalokat kedvelő általános-és középiskolás és főiskolás korú növendékeinek kínálnak versenymentes bemutatkozási és ismerkedési lehetőséget.

Nevezni csak népdalokkal vagy népi gyermekdalokkal lehet. Főleg régi stílusú magyar népdalok vagy népi gyermekdalok megszólaltatását várják önálló előadásban és népviseletben.

 

Értékelési szempontok: tiszta hangzás, szép kiejtés, átélt előadás, tudásszintnek és korosztálynak megfelelő dalválasztás, a felsorolt dalok száma.

Nevezési lapként egy félbehajtott A/4-es méretű lapot kérnek leadni, melynek külsejét az énekes a témának megfelelően színezi ki, feltünteti rajta nevét, iskoláját, vagy életkorát.

 

 

2016_viragok_vetelkedese15

 

Belül a választott dalokat, 1.-2. osztályosok legkevesebb hármat, 3-4-esek legkevesebb négyet, nagyobbaknál legkevesebb ötöt kérnek felsorolni a forrás feltüntetésével.

A nevezési lapról egy szabadon választott éneket, majd a zsűri által kiválasztott egy vagy két dalt kell elénekelni. Domokos Pál Péter tiszteletére a felsorolt dalok közül legalább egy (de minél több) a következő tájegységek egyikéről szerepeljen: Bukovina, Felcsík, Gyimes, Moldva. Ahol még élnek a helyi énekes hagyományok, az onnan érkezők azokból válasszanak énekeket. A zsűri az általa kiemelteket meghívja az esti gálaműsorba, valamint a legsikerültebb nevezési lapokat és a népviseletet külön jutalmazza.

A bemutató után, amíg a zsűri felkészül a hallottak korcsoportok szerinti értékelésére, valamint a díjak és jutalmak átadására, vendéglátással és közös tánccal töltik az időt.

 

Érkezés, regisztráció 2017.05.09-én 13 órától  – 14 óráig a Budaörsi Jókai Mór Művelődési Központba, (cím: 2040 Budaörs, Szabadság út 26.).

A dalok bemutatása 14.00-tól 16.00-ig tart két helyszínen egy időben (színházterem, Galéria terem).

Értékelési szünet kínálással, táncházzal 16.45-ig. Értékelés 16.45-től.

(A jelentkezők létszámától függően a műsorban fél órás eltolódás lehetséges.)

 

 

2016_viragok_vetelkedese34

 

A műsoridő keretei miatt a négy korcsoportból (1-4 oszt, 5-8 oszt., középiskolás, főiskolás korosztály) korosztályonként 40 fő jelentkezését tudják fogadni a beérkezés sorrendjében, ezért kérik, hogy ne hagyják az utolsó napokra.

A jelentkezési határidő 2017. április 20, a www.gyepuk.hu honlapon található jelentkezési ív kitöltésével.

Minden érdeklődőt, kísérőt és hozzátartozót szeretettel várnak.

A felkészülésben segítséget nyújt Havai Viktória népdalénekes, a Népművészet Ifjú Mestere pénteki napokon, Budaörsön 16-18 óráig a vele való egyeztetés után, tel.: 70 295-7308.

A találkozó szervező közössége: A Budaörsi Szélrózsa Néptáncegyüttes és Tündik Tamás együttesvezető.

 

2016_viragok_vetelkedese20

Tündik Tamás

 

Helyszín: Jókai Mór Művelődési Központ – 2040 Budaörs, Szabadság út 26. – Tel/fax +36 23 441-541.

Információk: Tündik Tamás: +36 30 698-6018,  +36 20 662-6667, a rendezvény szervezője; a Gyepűk Népe Alapítvány: 2040 Budaörs, Szivárvány u.8. X/59.,  E-mail: tundik.tamas@gmail.com, www.gyepuk.hu.

 

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.