Pályázatot írnak ki a budaörsi buszpályaudvar hasznosítására

(Budaörs, 2017. február 23. – Budaörsi Infó) Az önkormányzati tulajdonban lévő Szivárvány és Baross utca kereszteződésénél található buszvégállomás területének rendezése, új állomásépület építése többször felvetődött már.  2014-ben tervek is készültek, viszont a megvalósításra még nem került sor, ezért 2017. február 22-én a képviselő-testület pályázatot írt ki a terület hasznosítására. A terület eladását nem tervezik.

 

 

A pályázati kiírás tervezete szerint, a pályázók köre:

Pályázatot természetes személyek és az Nvt. 3. §-a szerinti átlátható szervezetek (jogi személyek és jogi személyiség nélküli szervezetek) nyújthatnak be, amennyiben a) a pályázat benyújtását megelőző 6 hónapban nem rendelkeztek lejárt határidejű köztartozással és lejárt határidejű tartozással az Önkormányzat felé. b) az Nvt. 11. § (11) és (12) bekezdése szerinti feltételeket vállalják.

A pályázatban nem vehet részt az a természetes vagy nem természetes személy, aki, vagy amely korábban az Önkormányzat tulajdonában lévő ingatlan bérlője volt, és bérleti jogviszonya neki felróható okból szűnt meg, vagy bérleti jogviszonya megszűnésekor bérleti, vagy közüzemi díjhátralékkal rendelkezett. Kivételt képez ez alól, ha a bérlő a bérleti szerződés lejártakor a szolgáltatóval részletfizetési megállapodást kötött, amelyet – a fennálló kötelezettségeken túlmenően – maradéktalanul, határidőben teljesített.

 

budaorsi_buszvegallomas_2016_2

 

A pályázattal kapcsolatban a Főépítészi Iroda építészeti kérdésekben konzultációs lehetőséget biztosít, előzetes időpont egyeztetést alapján. A pályázattal kapcsolatban felmerülő kérdéseket egyebekben a vagyon@budaors.hu címre lehet megküldeni.

A pályázóknak legkésőbb 2017. március 30-áig kell jelezniük részvételi szándékukat az Önkormányzat felé az esetleg szükségessé váló kapcsolattartási lehetőségek rögzítése végett.

A pályázat benyújtásának határideje: 2017. június 30. (péntek) 12.00 óra

A pályázat benyújtásának módja: A pályázatokat zárt borítékban, 1 példányban kell benyújtani a Budaörsi Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatára (2040 Budaörs, Szabadság út 134.).

A borítékon csak a „Pályázat – új buszvégállomás” jeligét kell feltüntetni. A határidőn túl benyújtott pályázat nem kerül elbírálásra. Érvénytelen a pályázat, ha nem felel meg a pályázati felhívásban, vagy a jogszabályokban foglalt feltételeknek.

 

buszpalyaudvarhasznositas

 

A nyertes pályázónak az Ingatlan területén a vonatkozó szerződés megkötését követően az alábbiakban felsoroltakat meg kell valósítania:

Az ingatlan területén a nyertes pályázó új buszvégállomást hoz létre és működtet.

Az Önkormányzat 2014-ben engedélyezési szintű tervet készíttetett az Ingatlanon buszvégállomás megvalósítására vonatkozóan. (A tervet Önkormányzat nem bocsátja Pályázók rendelkezésére, abba azonban az alábbiakban leírt elérhetőségeken Pályázók betekinthetnek.)

A tervkészítés során a jelenlegi tömegközlekedési kiszolgáló kapacitást minimum biztosítani kell, az Önkormányzat és a tömegközlekedési szolgáltatók (Volánbusz Zrt. és HOMM Kft.) által meghatározott számú és típusú járműférőhellyel.

 

budaors_ingyenes_busz_01_2014_288_289

 

Biztosítani kell például az alábbiak elhelyezését: – szóló és csuklós leszállóhelyek, felszállóhelyek, – tárolási igény a buszok részére, – pihenőhely a buszvezetők számára, öltözővel, megfelelő mosdókkal, – ügyfélszolgálat, – nyilvános, akadálymentes vizes blokk és várótér az utasforgalom számára.

Az Ingatlan területén Nyertes pályázó új szolgáltatóházat hoz létre és működtet

A szolgáltatóház a hatályos előírásoknak megfelelően kereskedelmi, szolgáltató, szállás jellegű és vendéglátó funkciókat lát el.

Kialakítására és üzemeltetésének módjára Pályázó tesz javaslatot pályázatában.

Az Ingatlanon csak a jelen pályázati felhívásban leírt tevékenységek folytathatók, a vonatkozó jogszabályok, szabványok és egyéb előírások maradéktalan betartásával.

A tevékenység ellátásához szükséges engedélyeket és hozzájárulásokat a Nyertes pályázó saját költségén köteles beszerezni.

Engedélyköteles tevékenységet csak jogerős engedély birtokában lehet megkezdeni. Az Ingatlan közlekedési, közterületi funkciókat lát el, ezért fokozott figyelemmel hasznosítható.

A nyertes pályázó az Ingatlan területén kívül más területet nem foglalhat el saját kizárólagos használatára, még ideiglenes tárolás, raktározás céljára sem.

A nyertes pályázó Önkormányzat előzetes jóváhagyásával az üzemeltetésbe a nemzeti vagyonról szóló törvény előírásainak megfelelő személyeket bevonhat.

 

budaorsi_buszvegallomas_2016

 

További felvilágosítás a pályázattal kapcsolatban Budaörsi Polgármesteri Hivatal Vagyongazdálkodási Osztályánál a 23/447 – 865 -ös telefonszámon és a vagyon@budaors.hu email címen kérhető.

A pályázat tervezet teljes szövegét ide kattintva tekinthetik meg.

 

budaorsi_buszvegallomas_2016_3

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.