Ingyenes német nyelvű színdarab a Jókai Mór Művelődési Központban

Budaörs Német Nemzetiségi Önkormányzata szeretettel vár minden érdeklődőt a Deutsche Bühne Ungarn “Katharina, avagy William Shakespeare makrancos hölgye” c. német nyelvű színházi előadásra a Jókai Mór Művelődési Központba 2017. március 21. kedden 18 órától. A előadás megtekintése teljesen ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. 

 

 

A DBU-ban előadáshoz készülődnek, Shakespeare makrancos hölgyét játszaná a társulat, de a színészek nem jelennek meg. Mit lehet ilyenkor tenni?  Szükség van egy pár emberre, akik beugranak a színészek helyett.

 

Az eredeti történet:

Lucentio halálosan szerelmes Biancába, legszívesebben rögtön feleségül venné, de a lány apja meghagyta, hogy először a másik, makrancos  lányának, Katharinának kell férjhez mennie. Így Lucentiónak nem csak Bianca szívét kell meghódítania és a többi jelentkezőt eltávolítania az útból, hanem párt is kell találnia Katharinának. Petrucchio jó választásnak tűnik: éppen egy gazdag hölgyet keres, és úgy dönt, akarata ellenére is elveszi a lányt feleségül. Rögtön az esküvő után, mely az ara számára megalázóra sikerül, elutazik a pár Veronába. Katharina undok viselkedésével felbőszíti urát, de ő magabiztosan követi tervét, hogy megszelídítse makrancos feleségét.

A három amatőr sok humorral, bájjal és élőzenével változtatja Shakespeare színpadi darabját vidám, vicces színházi élménnyé.

 

A jegyregisztráció a Heimatmuseum bármely elérhetőségén jelezhető. 

info@heimatmuseum.hu

+36-23 / 440-217

 

heimat

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.