Így telt a Ping Pong Hete Budaörsön

(Budaörs, 2017. február 1. – Budaörsi Infó) A Budaörsi Sport Club Asztalitenisz Szakosztálya az egyik legszínesebb, a sportág minden szereplőjét megszólító, az egész hetet átölelő rendezvénysorozatán van túl. A Budaörs Város Uszoda Sportcsarnok és Strand vendégei körében nagy sikert aratott a hétfőtől vasárnapig állandóra felállított két asztal, szinte folyamatosan pattogott a labda.

 

 

A keddi napon megrendezett női válogatott mérkőzés 3:1-es magyar győzelemmel zárult, mint ahogy arról már részletesebben beszámoltunk.

A szombaton tartott Városi Amatőr Asztalitenisz Bajnokság a vártnál is sikeresebben zajlott; több mint 100 budaörsi és nem budaörsi mérte össze tudását ugyanazon profi körülmények között, mint ahogy az esti ETTU Kupa mérkőzés.

A 8 versenyszám győztesei és helyezettjei kupa és érem díjazásban részesültek.

Legnagyobb örömükre döntően teljesült az a cél, hogy az amatőr bajnokságon résztvevők sportolásukat követően megvárják, és együtt szurkoljanak az esti ETTU Kupa mérkőzésen a budaörsi női csapatnak.

Ennek érdekében a díjak átadására közvetlenül a mérkőzés előtt, annak felvezető programjaként került sor.

Szombaton este a Budaörsi 2iSC női csapatára várt az a rendkívül nehéz feladat, hogy tökéletessé tegyék a napot, és a sportág ünnepe legyen ez a szombat az amatőr-szabadidősport és a versenysport tekintetében egyaránt.

Európa második számú nemzetközi kupájának negyeddöntőjének első mérkőzésén 3 órás hatalmas küzdelemben csapatunk véghez vitte a bravúrt, és legyőzte a sokkal esélyesebb, a világranglista jelenlegi 11. helyezettjét (Hu Melek) is soraiban tudó riválisát.

A győzelemre egyetlen lehetőség volt, mégpedig az, hogy abból a három mérkőzésből amit nem a törökök kínai játékosa játszik, mind a hármat meg kellett nyerni.

Kiváló csapatmunkával (Fazekas Mária, Peterman-Varga Tímea és Pergel Szandra is nyert mérkőzést) a közönség által teremtett fergeteges hangulatban a lányoknak sikerült mindhárom mérkőzést megnyerni, így a csapat nemzetközi pályafutásának egyik legnagyobb sikerét aratva 3:2-re győzött.

Az Európai Asztalitenisz Szövetség (ETTU) döntése alapján, és a két csapat megegyezéseként a visszavágóra az első mérkőzést követő napon került sor.

A Budaörsi Sport Club vezetése korábban azt javasolta az ellenfélnek, hogy szombaton és hétfőn kerüljön lejátszásra a két mérkőzés, hogy egyrészt a játékosok számára legyen egy pihenőnap, másrészt ebben az esetben a visszavágót is rendezhettük volna a városi sportcsarnokban, ami egyrészt profibb körülményeket biztosít egy ilyen rangos mérkőzésnek, másrészt a mi játékosaink számára előnyt jelentett volna, hogy ismerik a termet.

A török csapat azonban ragaszkodott a vasárnaphoz, így az 1. Számú Általános Iskolában került sor a visszavágóra, ahol a továbbjutáshoz hasonló bravúrra lett volna szükség, azaz a világranglista 11. helyezettjén kívül a másik két játékos nem nyerhetett meccset. Kétszer egymás után ezt nem sikerült bravúrosan véghezvinni, a törökök fehérorosz játékosa 3:2 arányban győzött Pergel Szandra ellen, ezzel gyakorlatilag eldőlt a visszavágó, 3:1-re nyert a Bursa csapata, és összesítésben 5:4 arányban bejutott az ETTU Kupa elődöntőjébe.

A Budaörsi Sport Club véleménye szerint a „A Pingpong Hete Budaörsön” rendezvénysorozat kiválóan sikerült, a hab is rákerült a tortára csapatunk szombati győzelmével, a cseresznyét azonban a habra már nem sikerült felrakni, de így is  hosszú időre élmény marad ez a hét azok számára, akik akár résztvevőként, nézőként, szervezőként, támogatóként szereplői voltak.

 

pingpong (7)

pingpong (5)

pingpong (4)

 

pingpong (1)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.