Évértékelő – Kapitány Gábor, KDNP

(Budaörs, 2017. január 26. – Budaörsi Infó) A Budaörsi Infó – hagyományteremtő szándékkal – megkérte a képviselő-testületbe bejutott helyi szervezet és pártok vezetőit, hogy értékeljék az elmúlt évet, és mondják el, hogy mi az, amit véleményük szerint a 2017-es év tartogat Budaörs számára. A cikkben leírtak minden esetben a megkérdezettek szellemiségét tükrözi. Az általuk leírtakért kizárólag ők felelnek. Megkérjük olvasóinkat, hogy az egyes felvetett politikai vélemények esetén olvassák el hírportálunkon az abban az aktuális ügyben született másik fél álláspontját is. Szerkesztőségünk pártatlan és független eszméket képvisel. A véleményeket szó szerint közöljük és amennyiben a megszólított másik fél reagálni kíván, annak természetesen helyt adunk. Cikkünkben Kapitány Gábor, a helyi KDNP vezetőjének évértékelőjét olvashatják.

 

 

Kapitány Gábor évértékelője

 

Engedjék meg, hogy mindenek előtt áldott, békés, boldog új esztendőt kívánjak minden budaörsi lakos részére. Az évértékelők általában úgy kezdődnek, hogy „nehéz és mozgalmas év áll mögöttük”.

A Kereszténydemokrata Néppárt budaörsi vezetőjeként ehelyett igyekszem pozitívan és előremutatóan értékelni a 2016-os esztendőt.

Örömmel jelenthetem ki, hogy a párt helyi szervezete egy eredményes évet tud maga mögött.

A 2016 elején a működésre helyeztük a hangsúlyt. Végrehajtottunk egy olyan belső struktúraváltást, amely megteremti a lehetőségét annak, hogy sikeresen tudjuk képviselni a választópolgárok érdekeit, és az általunk felvállalt értékrendet. Kiemelt területként kezeltük az egészségügyi ellátást, az egyházak helyzetét, a szociális ellátások rendszerét és a város közszolgáltatási elemeinek hatékonyságát is – lefedve ezzel annak a városprogramnak az alapjait amelyet 2014-ben fektette le a KDNP. Ezt a programot májusban egy sajtótájékoztató keretében mutattuk be városunk lakóinak.

A munkaanyag részleteinek megvalósítása a jelen képviseleti rendszerben nem könny feladat, de így is számos előrelépésről tudunk beszámolni, amelyek közül az alábbiakat
emelném ki:

1. Javaslatunk alapján elindult a Lévai utcai gyermekorvosi rendelő felújításának előkészítéseszítése. amely kezdeményezésünket a képviselő-testület nagy többséggel támogatta.

2. A szociális bérlakás koncepció kidolgozásáról szóló előterjesztésünket szintén támogatta a testület.

3. A Római Katolikus Egyházközség temetőjének rekonstrukciós munkálataihoz szükséges forrásigényt sikeresen képviseltük.

4. A város egészségügyi ellátásához kapcsolódó diagnosztikai rendszerek fejlesztéséről kidolgozott koncepciónkat megszavazták.

A fenti javaslatainknak megtétele és kidolgozása azonban nem minden esetben volt problémamentes, a tények mégis azt igazolják, hogy a KDNP Budaörsi Szervezete által felvállalt konstruktív ellenzéki szerep hordoz magában előrelépési lehetőségeket.

Kimagasló eredményekkel teljesítettük a kvóta ellenes népszavazás ránk eső feladatait. Kampányunknak köszönhetően a budaörsiek több száz szavazattal járultak hozzá a népszavazás sikeréhez, amelyet a KDNP országos vezetése külön megköszönt.

Ami az idei terveinket illeti, a fentiekben említett közszolgáltatási elemek optimalizálásával és költséghatékonnyá tételével foglalkozunk, javaslatokat fogunk tenni a fejlesztési források, illetve a lehetséges közreműködő partnerek tekintetében.

Bízunk abban, hogy ezek is további megtakarításokat jelentenek mind az önkormányzat, mind pedig Budaörs város lakói számára. Nem titkolt célunk, hogy a városprogramunk elemeinek további megvalósításával bizonyítsuk rátermettségünket, elnyerjük a lakosság támogatását, melynek segítségével fel tudunk készülni a 2018-2019-es országgyűlési és önkormányzati választásokra egyaránt.

Végezetül mindenkinek szeretném megköszönni a hozzánk eljuttatott pozitív és negatív kritikákat is, hiszen a véleményekből okulva tudjuk olyanná formálni politikai tevékenységünket, amely a budaörsiek számára nem csak elfogadottá teszi a KDNP helyi szervezetét, de segít azokra a célokra koncentrálni, amelyek mindannyiunk számára fontosak.

Minden kedves Városlakónak kívánok ismételten áldott, békés boldog új esztendőt!

 

 

(Ez az írás a januári Budaörsi Infóban jelent meg nyomtatásban.

A héten olvashatják még Császárné Kollár Tímea, a Jobbik Magyarországért Mozgalom vezetőjének évértékelőjét is.

Eddig megjelent:

Molnár Gábor önkormányzati képviselő, a Budaörs Fejlődéséért Egyesület (BFE) vezetőjének évértékelője.

Nagy Sándor András, a budaörsi Fidesz vezetjőnek évértékelője.)

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.