Feltörték az Aeromagazin Facebook-oldalát és hamis hirdetésekért nagy összegeket követelnek rajtuk

(Budaörs, 2017. január 15. – Budaörsi Infó) 2017. január 9-én ismeretlenek feltörték az Aeromagazin folyóirat Facebook-oldalát és azóta a a nevükben hirdetési kampányt folytatnak az Instagrammon, miközben a lapnak nincs is azon a felületen regisztrációja. Sajtos Zoltán, a magazin főszerkesztője a Budaörsi Infónak elmondta, hogy már 216.000 Ft-nál jár a követelésük.

 

Az Aeromagazin szerkesztősége a Repülőtéri úti irodaházban működik, Budaörs határában.

Sajtos Zoltán főszerkesztő a Facebook oldalán azt írta, hogy a profiljuk nevében és arra hivatkozva egy nem létező török divatreklámot promótálnak, amely a beállítások szerint a kattintások után fizet.

Rákerestek az admin-felületen a kampányra, amely valóban az Aeromagazin profiljába van beágyazva. Megpróbálták azt kikapcsolni vagy leállítani, de a Facebook nem engedi a hozzáférést a saját szerkesztői oldalukon – amelynek hivatalosan a főszerkesztő az egyetlen regisztrált belépésre jogosultja – és ennek ellenére nincs a hirdetés törléséhez jogosítványa a Facebook szerint és emiatt a kampány megy tovább.

“Mindezt csak azért osztom meg Veletek, hogy felhívjam a figyelmet a Facebook ilyen jellegű veszélyére és arra, hogy egyáltalán nem biztonságos ezen a felületen az üzleti vállalkozásotokat vagy bármilyen kampányt pénzért meghirdetni, mert ezek szerint nagyon könnyű bárkinek az admin felületét feltörni és hamis adatokkal kijátszani azt, majd pénzt leszívni a számlájáról.

Természetesen az FB-n csak e-mailen lehet panaszt tenni, amelyre non-reply e-mail válaszok jönnek csak folyamatosan…
Emiatt úgy döntöttem, hogy törlöm az Aeromagazin és a saját profilomat is az FB-ről és más felületet keresek arra vonatkozóan, hogy szeretett magazinunkat a továbbiakban hirdessük és, hogy arról információt adjunk, hogy mikor és milyen tartalommal jelenik meg a következő lapszám.” – írta meg a főszerkesztő.

 

Fejlemények az ügyben!

 

(Budaörsi Infó)

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.