Alapkőletétel – Új sportcsarnokkal bővül Budaörs

(Budaörs, 2017. január 12. – Budaörsi Infó) Ünnepélyes keretek között tették le Budaörs leendő új büszkesége, az Aramis Sportcsarnok alapkövét 2017. január 12-én. Az épület, amely sport- és kulturális rendezvényeknek is helyet ad majd 2017. szeptemberére készül el.

 

 

Az alapkő letételénél a jelenlévőket Wittinghoff Tamás, Budaörs Város polgármestere köszöntötte.

 

17_01_12_alapkoletetel_illyes_aramis (13)

 

17_01_12_alapkoletetel_illyes_aramis (12)

 

Ezt követően beszédet mondott a kivitelező cég képviseletében Somogyi IstvánRitter Imre projektvezető, Soós FerencÁrendás Péter, az Illyés Gimnázium igazgatója és a Pest Megyei Diáksportszövetség nevében Egri Gyula.

 

17_01_12_alapkoletetel_illyes_aramis (10)

 

17_01_12_alapkoletetel_illyes_aramis (9)

Ritter Imre

 

17_01_12_alapkoletetel_illyes_aramis (8)

 

17_01_12_alapkoletetel_illyes_aramis (6)

Árendás Péter

 

17_01_12_alapkoletetel_illyes_aramis (5)

 

Az ARAMIS Sportegyesület Futsal Sportcsarnoka három szereplő együttműködése révén valósul meg. Az Aramis SE, az Illyés Gyula Gimnázium és Budaörs Város Önkormányzata fogott össze annak érdekében, hogy Budaörs egy új, többfunkciós közösségi térrel gazdagodjon, amely kiváló színtere lesz sportnak – ezen belül versenysportnak és diáksportnak -, kultúrának, szórakozásnak egyaránt.

 

17_01_12_alapkoletetel_illyes_aramis (11)

 

A sportcsarnokot úgy tervezték, hogy alkalmas legyen futsal, kézilabda, röplabda, kosárlabda mérkőzések rendezésére, hazai és nemzetközi szinten egyaránt, hiszen mind a négy sportág előírásainak megfelel. Kiépítik a televíziós közvetítések lehetőségét is. A küzdőtér parketta borításának köszönhetően pedig különböző kulturális rendezvényeknek, társadalmi eseményeknek is helyet adhat.

A csarnok játéktere 20×40 méteres lesz, az épület hasznos alapterülete – kiszolgáló létesítményekkel együtt – több mint kétezer négyzetméter. Belmagassága 10 méteres, lelátója 200 ülőhellyel és 50 állóhellyel rendelkezik majd.

 

17_01_12_alapkoletetel_illyes_aramis (4)

 

A sportcsarnok megoldja az Illyés Gyula Gimnázium iskolai testnevelési problémáját, emellett ideális feltételeket biztosít a diáksport, a budaörsi egyesületi utánpótlás, az Aramis futsal felnőtt és utánpótlás, valamint az MLSZ futsal utánpótlás válogatottak edzéseihez. A beruházás hozzájárul, hogy a budaörsi gyermekek részére a téli időszakban is ideális sportolási lehetőséget biztosítson a város.

Az új csarnok megnöveli az Budaörsi Városi Uszoda és Sportcsarnok lehetőségeit is, hiszen a jövőben olyan rendezvényeket is befogadhat majd Budaörs, amelyeknél fontos, hogy egyszerre több helyszínen is folyjanak a mérkőzések.

 

17_01_12_alapkoletetel_illyes_aramis (7)

 

Az Aramis Futsal Sportcsarnok beruházás bruttó kivitelezési összege 695 millió Ft, melynek 70%-át, 482 millió Ft-ot az Aramis SE biztosít TAO támogatásból, 30%-át, 213 millió Ft-ot, Budaörs Város Önkormányzata nyújt a projekt megvalósulásához vissza nem térítendő támogatásként,az Aramis Sport Egyesület részére.

 

17_01_12_alapkoletetel_illyes_aramis (15)

 

(Budaörsi Infó/budaors.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.