Wittinghoff Tamás polgármester újévi köszöntője

(Budaörs, 2017. január 1. – Budaörsi Infó) A Budaörsi Infó szerkesztősége – hagyományteremtő szándékkal – arra kérte Wittinghoff Tamás polgármestert, hogy az országos és nemzetközi mintára fogalmazzon meg újévi köszöntőt a budaörsiek számára, hiszen itt helyben mégiscsak a minket leginkább érintő történések a legfontosabbak. BÚÉK BUDAÖRS!

 

Wittinghoff Tamás újévi köszöntője

Szilveszter éjjelén van egy pillanat, amikor egyszerre vagyunk a múltban és a jövőben, amikor végérvényesen lezárul egy év, egyúttal megnyílik egy újabb esztendő.

Az előttünk álló, még ismeretlen időszak új esélyt ad mindenki számára. Esélyt arra, hogy bizonyos dolgokat másképpen csináljunk, mint ahogyan eddig tettük, másokat pedig folytassunk, mert azok így voltak jók.

Ehhez persze számot kell vetnünk az ó évvel. Elvégzi ezt ösztönösen szinte minden ember, család és közösség is, mert e nélkül nincsen igazi továbblépés. Meg kell vonni a mérleget, méghozzá önáltatás nélkül.

Nehéz volt a mögöttünk álló év. Csak kapkodtuk a fejünket az olyan változások miatt, amelyek nem szolgálták városunk érdekeit. Így az eddig elért szolgáltatási színvonal megőrzéséért is keményen meg kellett küzdeni. Ennek ellenére még gyarapodnunk is sikerült. Új épületek, megszépült utcák, felújított játszóterek tanúskodnak erről. Álltuk a sarat a közoktatás területén is, ahol az eddigi államosítások csak bonyolították és akadályozták az intézmények harmonikus működését. Nagyon remélem, hogy a város lakói mindebből jórészt csak annyit érzékeltek: Budaörsön még mindig rendben mennek a dolgok. Mert ez a lényeg, ez a feladatunk. Legyenek bármennyire is elkeserítőek a politikai és jogszabályi feltételek.

Az előttünk álló évet gyakran egy fehér lapnak is szokták nevezni, amelyet majd mi írunk tele a következő 365 nap során. Ez a kép azonban csak félig igaz. Bár nálunk van a toll, gyakran előfordul, hogy a körülmények diktálják, hogy mit is írhatunk. Nehezebb időkben lökdösik a kezünket, sőt néha még a papírt is el akarják húzni az orrunk elől. Nos, nagyon eltökéltnek kell lennünk, hogy mégis azt írjuk erre a bizonyos papírra, amit mi helyesnek tartunk. Az önkormányzat idén is erre készül, és erre biztatok másokat is.

Bár már most látszik, hogy minden eddiginél nehezebb év elé nézünk. Idén, a közoktatás teljes államosításán túlmenően, egyfajta büntetőadóként, több mint két milliárd forintot vesznek el az önkormányzat saját bevételeiből, ezzel súlyosan akadályozva, hogy elvégezhessük a feladatainkat. Mégsem fogjuk feladni. A cél ugyanaz mint eddig. Budaörs maradjon egy kis sziget Magyarországon, méghozzá olyan, ahol kiválóak a szolgáltatások, ahol nem hagynak magára senkit sem, ahol élhető a környezet és a lehetőségek legszélesebb tárháza áll nyitva bárki előtt, aki pihenni, szórakozni, sportolni vagy éppen művelődni akar. És mindezt továbbra is ugyanúgy akarjuk elérni, ahogyan eddig: tiszteletben tartva az intézményeink autonómiáját, az emberek szabadságát. Mert eredményeink egyik titka pontosan ez. Ezért olyan jók az iskoláink, ezért sikeresek a sportolóink és kreatívak a művészeink. Mert szabadon, független módon alkotnak, teszik a dolgukat.

Amikor arról beszélünk, hogy Budaörs csak úgy fejlődhet, ha az itt megtelepedett cégeknek jól megy, akkor ezzel nem nekik akarunk hízelegni, hanem egyszerűen az igazságot mondjuk ki. Nincsen ez másképpen az itt élők esetében sem. Csak akkor jó egy városban, ha annak lakói is gyarapodnak, kiegyensúlyozottak és boldogok. Nem néhányan, hanem mindenki. Ehhez persze szolidaritás is kell, egymásra figyelés és tolerancia.

Ezért hát, amikor Budaörs sikeréért szurkolok, akkor őszintén és szívből azt kívánom, hogy az előttünk álló új év mindenkinek jót hozzon. Hogy továbbra is jó legyen Budaörsön élni, és büszkén lehessünk budaörsiek.

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.