Elfogták a kábítószer-kereskedő hálózat újabb tagjait Budapesten

Elfogták a kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt korábban előállított három albán férfi és egy magyar nő további társait, egy horvát és egy magyar férfit még szerdán a fővárosban – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) csütörtökön a honlapján.

 

A közleményben felidézték, hogy novemberben őrizetbe vettek egy 39 éves budaörsi és egy 34 éves kiskőrösi férfit, valamint két szerb állampolgárt, akiknél összesen csaknem 32 kilogramm marihuánát találtak.

Szerda délután a fővárosi rendőrök a Terrorelhárítási Központtal együtt a XIII. kerületi Csanády utcában, egy szórakozóhelyen elfogták Fadil H. 46 éves és K. L. 45 éves albán férfit. Öt perccel később elfogták a XII. kerületben, a Hegyalja út és a Harkály utca kereszteződésében Cefser H.-t, a 46 éves albán férfi ikertestvérét, valamint a vele utazó feleségét, a 35 éves budapesti N. Mariannát.

A csütörtöki tájékoztatás szerint rajtuk kívül a nyomozók szerdán elfogták M. A. 24 éves horvát állampolgárt, akinek az autóját 19 órakor a XIII. kerületben, a Váci úton állították meg, majd előállították a férfit.

Továbbá házkutatást tartottak egy IX. kerületi, Haller utcai lakásban, ahol kábítószergyanús anyagokat találtak. Az ott lakó 33 éves budapesti O. Jánost 21 órakor a XXI. kerületi Kvassay úton fogták el, ellene kábítószer-birtoklás gyanúja miatt folyik nyomozás – közölték.

A szerdán elfogott további öt embert előállításuk után a BRFK nyomozói kábítószer-kereskedelem bűntett bűnszervezetben történő elkövetésének gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A rendőrség – őrizetbe vételük mellett – kezdeményezte három külföldi férfi és N. Marianna előzetes letartóztatását.

A jelenlegi adatok szerint az egyik albán férfi szervezte meg a jelentős mennyiségű marihuána Magyarországra szállítását, majd feleségével, N. Mariannával együtt olyan embereket szervezett be, akik a külföldről érkezett kábítószert átvették, tárolták, majd továbbértékesítették.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.