A Gróf Bercsényi Zsuzsanna Városi Könyvtár ajánlata

(Budaörs, 2016. november 30. – Budaörsi Infó) A budaörsi Gróf Bercsényi Zsuzsanna Városi Könyvtár aktuális felnőtt könyv ajánlatát a cikkünkben olvashatják.

 

 

1. Kim Fay: Sárga Babilon

2. Laura Morelli: A Gondolakészítő

3. Pak Janmi: Élni akartam

4. Cristina Morató: Rebellis dívák

5. Markham Laura: Békés szülő, boldog gyermek

6. Pierce Brown: Hajnalcsillag (Vörös lázadás-trilógia 3.)

 

Kim Fay: Sárga Babilon

1925-öt írunk: a műkincs-kereskedelem elsősorban a férfiak kiváltsága, de senki nem ismeri jobban e világot a fiatal Irene Blumnál. Igazságtalanul megtagadják ugyan tőle egy seattle-i múzeum vezető kurátori állását, de ő nem fogadja el a vereséget.

Amikor a birtokába kerül egy térkép, amely talán az ősi khmer civilizáció történelmét rejtő réztekercsek nyomára vezethet, azonnal felismeri, hogy ez a felfedezés nem csupán szakmai hírnevét állíthatja helyre, de egyben az évszázad legnagyobb régészeti szenzációja is lehet.

Feszültséggel és titkokkal terhes utazásra indul hát Seattle-ből Sanghajon és Saigonon keresztül a kambodzsai esőerdő mélyébe Különös társai akadnak egy kommunista műkincsrabló, egy elhivatott archeológus és egy jóképű, titokzatos múltú bártulaj személyében.

Ahogy az expedíció tagjai egyre messzebb hagyják maguk mögött a civilizált világot, úgy jutnak egyre elképesztőbb felismerésekre, és úgy válik egyre veszélyesebbé az útjuk. Úgy tűnik, a földgolyó e részén mindenkinek akad valami titkolnivalója, ám az, amit végül felfedeznek, nem csupán a történelmet változtatja meg, de egyben saját életük legnagyobb rejtélyeit is megoldja.

 

sarga-babilon

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.