Testnevelési és Sport Díjban részesült Egri Gyula és a Budaörsi Triatlon mix-váltó csapata

(Budaörs, 2016, november 16. – Budaörsi Infó) 2016. november 16-án ülésezett a képviselő-testület. A napirendi pontokat követően ünnepi testületi ülésre került sor, ahol többek között átadták a Testnevelési és Sport Díjat is. Az idei kitüntetett a Budaörsi Triatlon Klub mix-váltó csapata a kiváló sportteljesítményéért. Edzőként pedig Egri Gyula a BDSE atletikai szakosztályának vezetője.

 

Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete a testnevelés és a sport területén kifejtett kiemelkedő és eredményes tevékenység megbecsüléseként alapította a Budaörs Város Önkormányzat Testnevelési és Sport Díját 2000-ben.

 

A Díj két kategóriában adományozható:

– sportolóknak, kiemelkedő hazai illetve nemzetközi sportteljesítményért

– a város testnevelési és sportmozgalmában kifejtett sportmunkáért, sportolók felkészítéséért, az egészséges életmódra nevelés, vagy a testnevelés terén kimagasló szakmai, hivatalbeli tevékenységük során hosszabb ideje végzett kiemelkedő munkáért

A bronzból készült Emlékérem mellé díszoklevél jár, valamint az adományozottat a mindenkori minimálbér ötszöröse illeti meg.

A fentiek mellé a kitüntettek egy Budaörs címerrel gravírozott egyedi karórát is kapnak.

 

Sportteljesítményéért: BUDAÖRSI TRIATLON KLUB MIX-VÁLTÓ CSAPATA kapta.

Sportszervező, edzőként: EGRI GYULA (a BDSE Atlétikai Szakosztályának vezetője) kapta.

 

16_11_16_kepviselo_testulet_dijak-9

 

 

BUDAÖRSI TRIATLON KLUB MIX-VÁLTÓ CSAPATA

2014 nyarán a Triatlon Váltó Világbajnokságon Magyarország csapata, amit a Budaörsi Triatlon Klub négy versenyzője alkotott, bronzérmet nyert Nagy Britannia és Franciaország mögött.

2016 május végén Lisszabonban a TriatIon Európa Bajnokságon ugyanebben az összeállításban ismét bronzérmet vehettek át sportolóink Nagy Britannia és Oroszország mögött.

A két történelmi siker között eltelt 2 év, amely alatt lezajlott a 2016-os Riói Olimpia triatlon versenyeinek kvalifikációs időszaka. A 24 hónap alatt elért 14 legjobb Világbajnoki futam illetve Világkupa helyezés alapján lehetett olimpiai részvételi jogot szerezni.

Kovács Zsófia, Vanek Margit és Tóth Tamás is eredményesen teljesítette a kvalifikációt, így a Riói Olimpián képviselhették Magyarországot. Itt is helyt álltak és a 24. 33. és 45. helyen zárták a versenyeket.

Vanek Ákost hosszan tartó sérülése a kvalifikációban megakadályozta, és csak az Európa Bajnokságon térhetett vissza a nemzetközi élvonalba.

A Sport díjra nemcsak az Európa Bajnoki bronzérem, hanem az elmúlt 2 év során folyamatosan nyújtott világszínvonalú teljesítményük is érdemessé tette a Csapatot!

Az egyesület valamennyi tagjának gratulálunk a díjhoz.

 

16_11_16_kepviselo_testulet_dijak-10

 

EGRI GYULÁRÓL:

1993 óta az Illyés Gyula Gimnázium testnevelő tanára, a BDSE Atlétikai szakosztályának vezetője.

2008-tól a Pest Megyei Diáksport Szövetség elnöke, elnökségi tagja a Magyar Diáksport Szövetségnek.

Tanítványai számos országos, középiskolás és egyesületi bajnokságot nyertek, illetve helyezést értek el. Az általa felkészített sportolók több alkalommal nyertek díjakat, köztük: Budaörs Város Testnevelési és Sport Díját, a Legjobb Középiskolás Sportolója, és a Legjobb Ifjúsági Sportolója díjat.

A BDSE atlétái irányítása alatt különböző országos bajnokságokon 49 arany, 58 ezüst és 73 bronzérmet szereztek. Pest megyei szereplésük kiemelkedő: 388 megyei bajnoki cím, 187 megyei második helyezés, 139 harmadik helyezést értek el. A diákolimpiai versenyeken az elmúlt két esztendőben 2 országos bajnokságot, 4 országos második és 5 országos harmadik helyezést szereztek. Megyei szereplésük mérlege: 6 arany, 14 ezüst és bronzérem. 2015-ben Varsóban a Nemzetközi Gyermek Atlétikai játékokon 2 tanítványa első helyet lett.

2006-tól rendezi meg Budaörs Város Atlétikai Bajnokságát,

1986-ban a Magyar Atlétika legeredményesebb utánpótlás nevelő edzője, 2005-ben pedig Pest Megye Legjobb Atléta Edzője címet nyerte el. 2009-ben Budaörs Város Testnevelési és Sport Díját kapta meg.

 

Kitüntetéséhez gratulálunk, és további szép sportsikereket kívánunk!

 

16_11_16_kepviselo_testulet_dijak-5

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.