Asztalitenisz Eb – “Pergel Szandi volt az, aki minden számban várakozáson felül teljesített”

Téglás Péter, a női válogatott szövetségi kapitánya szerint teljesült a cél, az éremszerzés a vasárnap záruló budapesti asztalitenisz Európa-bajnokságon, igaz, nem feltétlenül azok érték el a dobogós helyezést, akiktől előzetesen várni lehetett.

 

    “Bár én a rajt előtt mindenhol azt nyilatkoztam, hogy a Madarász Dóra, Pergel Szandra páros az, amelytől Póta Georginán kívül még jó eredményre lehet számítani. Végül is ez bejött – mondta a szakember a női párosban harmadikként zárt egységről. – Nagyon örülök ennek az éremnek, azért is, mert a lányok nagyon megérdemelték, és azért is, mert a sportágnak is fontos, hogy nem csak Gina hoz Európa-bajnoki érmet.”

Kiemelte: pozitív meglepetés volt a számára, hogy nagyon sokan nézték a mérkőzéseket a Tüskecsarnokban, és szerinte kicsit ez is “rásegített” a magyar sikerre.

    “Sajnálom az elvesztett elődöntőjüket, mert nagyon közel voltak ahhoz, hogy vasárnap, a döntőben is asztalhoz állhassanak, az lett volna az igazi, de azért ne legyünk elégedetlenek” – fogalmazott Téglás Péter.

Az ötfős válogatott többi tagjáról szólva a kapitány azt mondta: Nagyváradi Mercédesz a selejtezőből feljutott a főtáblára, a “helyén szerepelt”, ahogy a főtábla második körében a román Daniela Dodean Monteirótól színvonalas meccsen vereséget szenvedő Lovas Petra is.

    “Pergel Szandi volt az, aki minden számban várakozáson felül teljesített. Párosban ugye négy között volt, bronzérmet szerzett, egyesben a selejtezőből feljutva nyert egy meccset a főtáblán, és ugyanez történt vegyes párosban is Szudi Ádámmal. Azt nagyon sajnálom, hogy a vegyes nyolcaddöntőjében 2-0-s vezetésről kikaptak az Aleksandar Karakasevic, Ruta Paskauskiene szerb, litván kettőstől. Ha ott továbbjutnak, Pótáékkal játszottak volna a nyolc között, s akkor lett volna még egy magyar érem” – emlékeztetett Téglás Péter.

    Madarászról szintén pozitívan nyilatkozott, megemlítve, hogy női párosban Pergellel jobban szerepeltek, mint a kiemelési helyük (5.), egyesben pedig ő is feljutott a 64-es főtáblára, ahol aztán szoros összecsapáson kikapott a luxemburgi Ni Xia Liantól.

 “Gyakorlatilag mondhatjuk azt, hogy egyedül Póta Gina nem szerepelt a kiemelési helyének megfelelően. Párosban bizonytalanok voltak a svéd Matilda Ekholmmal, egyéniben pedig kikapott a portugál-kínai Yu Futól, aki ellen mindig szenved. Azon a meccsen gyakorlatilag nem is lehet bánkódni, mert jobb volt az ellenfél” – értékelt a szakember.

Téglás Péter nem hosszabbította meg január 31-én lejáró szerződését, távozik a szövetségi kapitányi posztról, amelyet 2005 óta tölt be, februártól Luxemburgban folytatja a pályafutását. Elmondta: nem nagyon volt ideje azon gondolkodni, hogy ez az utolsó világversenye magyar kapitányként, mert sok volt a teendő és a következő hónapok is munkával telnek majd.

   “A jövő héten lesz egy Eb-selejtezőnk a svédek ellen, majd Ausztriában és Svédországban World Tour-verseny, utána visszavágó a belgák ellen, majd World Tour Magyarországon, úgyhogy nem nagyon van időm ezzel foglalkozni. Ha addig nem lesz meg az új tréner, akkor még a svédek elleni, január végi Eb-selejtezős visszavágón is én leszek a kapitány, az lehet az utolsó meccsem. De addig nem akarok a búcsúval foglalkozni, végzem a munkámat” – mondta.

A kedden kezdődött egyéni kontinensviadalon 44 ország 254 játékosa, köztük összesen 12 magyar versenyzett, illetve versenyez.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.