Be nem jelentett édesség az EKÁER-ben

(Budaörs, 2016. október 19. – Budaörsi Infó/NAV) A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatóságának járőrei közúti ellenőrzéskor két járművet ellenőriztek, melyek rakománya nem szerepelt az Elektronikus Közútiáruforgalom-ellenőrző Rendszerben (EKÁER). A gazdálkodó több mint 4 250 000 forint tartozást fizetett meg.

 

 

Az ellenőrzött járművek édességet szállítottak Lengyelországból. A rakomány súlya jóval meghaladta az okmányokon szereplő tételt, így az árut az EKÁER-be is be kellett volna jelenteni. A gépjármű vezetői elmondták, hogy Budapesten készültek lerakodni az árut, de mivel a fuvarokmányokon más szerepelt, a NAV pénzügyőrei az áru kísérése mellett döntöttek. Amellett, hogy a szállítmányok érvényes EKÁER bejelentéssel nem rendelkeztek, a gazdálkodónak majdnem 3 millió forint végrehajtható tartozása is volt, amelyet két nappal később az ügyvezető megfizetett. Az ügyvezető azt is elmondta, hogy a cég sofőrjei lebetegedtek, ezért a barátait kérte meg, hogy hozzák el egy lengyel cég tulajdonában álló árut Magyarországra.

A bejelentési kötelezettség elmulasztása miatt várható bírság kapcsán ideiglenes biztosítási intézkedést rendeltek el, azonban az adózó a négy és félmillió forint értékű édességszállítmány lefoglalását nem várta meg, hanem készpénzben megfizette a teljes tartozását.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.