Mikrocenzus – KSH: háromszor keresik fel a háztartásokat a számlálóbiztosok

Három alkalommal próbálják felkeresni a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) munkatársai azokat a háztartásokat, amelyeket a mikrocenzusban kijelöltek, de a címükről nem érkezett be az interneten kitöltött kérdőív.

 

A KSH az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményben jelezte azt is, hogy zajlik a mikrocenzus második szakasza, amelynek során számlálóbiztosok keresik fel a népesség-összeírásba bekerült háztartásokat. A mikrocenzus október 31-ig tart, ezt a november 8-ig tartó pótösszeírási szakasz követi, ekkor azonban már csak azokhoz mennek ki a KSH munkatársai, akikkel korábban felvették a kapcsolatot – tették hozzá.

A számlálóbiztosok délelőtt, délután és egy hétvégi napon is felkeresik a mintába bekerült lakásokat. Ha senkit sem találnak otthon, mindhárom alkalommal értesítést hagynak, és megadják a saját elérhetőségüket is. Negyedszerre már csak akkor mennek ki, ha a válaszadásra kijelöltek felvették velük a kapcsolatot.

A közleményben figyelmeztettek, hogy aki a mintába bekerült, és a válaszadást elmulasztja, szabálysértést követ el.

A mikrocenzus lebonyolításában 3500 számlálóbiztos vesz részt, és egy kérdezőnek átlagosan mintegy 100 címet kell felkeresnie.

A számlálóbiztosokat nem szükséges a lakásba beengedni, a velük való beszélgetés külső helyszínen is lebonyolítható – áll a közleményben.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.